Mladi riječki boksač Franko Tonsa otputovao u Rumunjsku na Europsko prvenstvo za juniore

Boksački klub “Team Predator” od osnutka prije osam godina već deveti put ima predstavnika na velikoj europskoj boksačkoj sceni

I ove godine Team Predator ima predstavnika u Rumunjskom Galatiu gdje se odrzava EP u boksu za juniore – svoj klub predstavljat će Franko Tonsa u kategoriji do 57 kg.

Aktualni prvak Hrvatske i osvajač 6 međunarodnih zlata putuje put Rumunjske u sastavu boksačke reprezentacije koju će voditi treneri Mario Nikolić, Mario Preskar i Zoran Kralj ml.

Svoje treće po redu EP Franko je zaslužio mukotrpnim odricanjem i treningom te nastupima kako u Hrvatskoj pa tako i na međunarodnim turnirima pa ne čudi činjenica da je svojim radom zaslužio još jedan poziv u nacionalnu vrstu.

Učenik Osnovne škole Kozala upravo završava svoje školovanje i ove godine s prosjekom ocjena 5 pa je i škola svome učeniku dozvolila odlazak na ovo Prvenstvo.

Franko je ove godine ulazni junior što znači da ga očekuju protivnici koji su između ostalog ili njegovo godište ili godinu dana stariji , ali njega to ne plaši jer se i ove ali i prošlih godina već borio i pobjeđivao protivnike starije od njega.

Same pripreme ove godine nisu bile toliko naporne iz razloga jer se s nedavnog Prvenstva Hrvatske Franko vratio sa zlatom i
forma se stalno održavala.

“Ono na što smo stavili naglasak je bila eksplozivna snaga i puno sparinga pa se tako nadamo da ćemo se javiti iz Galatia s lijepim vijestima.”, rekao je trener Zoran Kralj .

Nedavne prireme u Zadru na koje je otputovao s ocem i trenerom Dejanom Tonsom pokazale su dobru formu i izbornik nije puno dvoumio o pozivu u nacionalnu vrstu. U Rumunjsku s Frankom putuje i njegov trener Zoran Kralj ml.

Put Galatia se kreće 21. svibnja a Prvenstvo počinje 23. svibnja te traje do 2. lipnja kada su na rasporedu finala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari