NA KRIMEJI PREDSTAVLJEN NOVI TRENER Budicin: Jedini imperativ koji postavljam sebi i momčadi je da damo maksimum!

Saša Matijaš, Fausto Budicin i Zvonimir Jergović (Foto: Sportcom)

Ako to bude dovoljno za ulazak u drugu ligu, nitko sretniji od nas! Ako ne bude, analizirat ćemo zašto nismo bili bolji, kaže novi trener Orijenta 1919

Fausto Budicin službeno je na Krimeji predstavljen kao novi trener Orijenta 1919 u nazočnosti predsjednika Saše Matijaša i kapetana Zvonimira Jergovića, javlja Sportcom.

– Do angažmana je došlo iznenada, nisam tako rano očekivao priliku da iskoračim u karijeri i da se okušam u seniorskom nogometu. Pregovori su kratko trajali! Zahvalan sam Rijeci što je odmah raskinula ugovor, moram reći da je Rijeka vjerovala u mene, prva mi je dala priliku da se okušam u trenerskom poslu na čemu sam ljudima u Rijeci jako zahvalan. Došlo je vrijeme da izađem iz tzv. komforne zone i da se oprobam u seniorskim utakmicama. Malo je vremena do subote i prve utakmice, trebat će se adaptirati u tako kratkom roku, moramo to iskoristiti na najbolji mogući način. Moramo uložiti maksimalan trud u ovom kratkom vremenu do prve utakmice, kazao je Budicin u uvodu a prenosi Sportcom.

Predsjednik je naglasio da se promjenom trenera nije promjenila klupska strategija:

– Ciljevi su isti, idemo iz utakmicu u utakmicu. Ambicije Orijenta 1919 su uvijek visoke, ali moramo biti realni. Nigdje se ne trebamo žuriti! Naš prvi cilj bio je stablizirati klub i pripremiti ga za više rangove. Kada smo upoznali ligu, kada smo vidjeli gdje smo, jasno da su se javile određene želje. Sportski je imati drugoligaške ambicije, ali ako se to ne dogodi, na Krimeji će se i dalje igrati nogomet kao i prethodnih sto godina, rekao je Matijaš.

– Sportski je ući u svaku utakmicu sa željom da pobjediš. Ja se fokusiram na prvu utakmcu protiv Kurilovca, čeka nas zahtjevna utakmica. Normalno je da u svakom treningu i utakmici daješ maksimum, ‘ajmo korak po korak. Prvo moramo odraditi utakmicu u subotu, a onda slijedi nova utakmica i novi izazov. Na kraju sezone vidjet ćemo jesmo li bili bolji od konkurenata, jedini imperativ koji postavljam sebi i momčadi je da damo maksimum. Ako to bude dovoljno za ulazak u drugu ligu, nitko sretniji od nas! Ako ne bude, analizirat ćemo zašto nismo bili bolji. Mislim da je to jedini ispravni način razmišljanja, da samo tako možemo napredovati, nadovezao se Budicin i dodatno objasnio svoju poziciju:

– Većinu igrača poznajem, s nekima sam igrao, neke sam kratko trenirao, a neke ne poznajem. Trebat će vremena da upoznam igrače koje ne poznajem i da igrači upoznaju mene. Trebat će strpljenja s njihove i moje strane, iako je u nogometu pojam strpljenje relativan. Imao sam dosta trenera u karijeri, uvijek možeš nešto naučiti od najlošijega i najboljega trenera. Svi imamo svoje nogometne ideje, ali prvo treba vidjeti kakve su mogućnosti momčadi, a onda svoje ideje prilagoditi njenim mogućnostima, zaključio je Budicin.

Kapetan momčad objasnio je što trenera očekuje u svlačionici nakon tri uzastopna poraza:

– Teško je to sebi objasniti, posebice zbog toga što imamo momčad koja je sastavljena od igrača koji su se okušali u profesionalizmu i one koji to planiraju uraditi. Nisu porazi uzrokovali krizu unutar svlačionice, imamo dobru atmosferu i pozdavljamo odluke vodstva kluba da se Budicin postavi za trenera. Siguran sam da će momčadi dati pravu povratnu informaciju treneru. Ne znam puno o njegovu radu, ali ako bude upola uspješan od onoga kako je bio uspješan kao kapetan prvoligaških momčadi, postat će izvrstan trener. Želio bih da ljudi koji su vjerovali u nas, ostanu uz nas. Dogodio se mali psihološki pad, znamo da se to događa u svakoj profesiji, posebice u nogometu. Nekad želiš najbolje, pa ne ide! Vjerujem da ćemo uspjeti dokazati da su ovi nesupjesi bili slučajnost, rekao je Jergović a prenosi Sportcom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari