Fausto Budicin preuzeo momčad Orijenta 1919, u subotu na Krimeji “vatreno krštenje” protiv NK Kurilovec

Rođenog Puležanina pamtimo kao braniča u nogometnim klubovima Istra, ASKÖ Pasching, Olimpija Ljubljana, Pula Staročeško i HNK Rijeka

Seniorska momčad Orijenta 1919 nakon smjene trenera Marina Mikca zbog nekoliko uzastopnih poraza dobila je novog trenera – to je Fusto Budicin, Istrijan vrlo dobro poznat riječkim ljubiteljima nogometa jer nekoliko sezona nosio dres HNK Rijeke a na mjesto trenera Krimejčana stiže nakon trenerskog angažmana u omladinskoj školi HNK Rijeka.

Rođenog Puležanina pamtimo kao braniča u nogometnim klubovima Istra, ASKÖ Pasching, Olimpija Ljubljana, Pula Staročeško i HNK Rijeka.

I jedan dio Orijentovih igrača vrlo dobro poznaje novog trenera iz dana zajedničkog igranja kada je bivši stoper bio izvrstan vođa svoga tima kao kapetan momčadi.

U Orijent dolazi nakon trenerskog angažmana u omladinskoj školi HNK Rijeka. Trenerske ambicije i uspjeh prati i diploma s nogometne akademije na kojoj Fausto trenutno stječe Uefa PRO licencu.

Iz Orijenta 1919 su poručili: “Vjerujemo kako će svojim radom i željom opravdati sva očekivanja koja su stavljena pred njega i da će uspješno voditi naše crveno bijele.”.

“Vatreno krštenje” na klupi Orijenta 1919 Fausto Budicin imat će u subotu 30. ožujka od 15:30 sati kada na Krimeju stiže NK Kurilovec iz istoimene velikogoričke četvrti.

O kakvoj se ekipi radi dovoljno će reći i posljednja tri rezultata proljetnog dijela sezone: Kurilovec – Vinogradar 1:1, Vrbovec – Kurilovec 1:4 te Kurilovec – Krk 4:1.

Po svemu sudeći u subotu na Krimeju stiže iznimno jak protivnik što je dodatna motivacija za “črljeno-bele” nogometaše ali vjerne navijače.

Dođite i podržite ih, vaša podrška od velike je važnosti!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari