Na Rujevici sretni zbog EL, ljuti na HNS. Mišković: “Ovo je žalosno i sramotno”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeci odbijen zahtjev za odgodu utakmice s Osijekom, na Rujevici ogorčeni

Nogometaši Rijeke ostvarili su u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige veliku pobjedu u Aberdeenu i s ukupnih 4:0 prošli u play-off rundu natjecanja gdje ih čeka belgijski Gent.

Prva od dvije utakmice s Gentom igra se već u četvrtak 22. kolovoza u Belgiji, a Bijele prije toga u nedjelju 18. kolovoza u 20 sati čeka prvenstveni susret s Osijekom na Rujevici.

Upravo zbog toga u Upravi HNK Rijeke vrije nezadovoljstvo, jer je uoči početka prvenstva s HNS-om postignut dogovor o odgodi utakmica kada se termini Europske lige približe onima u Hrvatski telekom Prve lige.

Prema tom dogovoru s početka sezone i novom pravilu unutar HNS-a, Rijeka je očekivala odgodu nedjeljne utakmice s Osijekom na Rujevici, no HNS je taj zahtjev odbio. Predsjednik komisije za natjecanje Ante Vučemilović ustvrdio je da “razlozi za odgodu utakmice nisu opravdani te Natjecateljska komisija HNS-a nije suglasna s tim prijedlogom”.

Damir Mišković, predsjednik Uprave HNK Rijeke, nakon primitka ove vijesti bio je – najblaže rečeno – nesretan.

“Izvršni odbor HNS-a donio je početkom sezone odluku da klub koji igra europske kvalifikacije bez ikakvog pitanja i suglasnosti drugog kluba može odgoditi utakmicu domaćeg prvenstva. To smo dogovorili, barem sam ja mislio da jesmo, zbog važnosti hrvatskog koeficijenta u tim europskim natjecanjima. Znam da možda nema termina, ali dali smo si ruku i rekli jedni drugima da moramo pronaći termin i odgoditi utakmice za dobrobit hrvatskog nogometa”, kazao je Mišković

Nešto ranije zatražena je odgoda i utakmice Gorica-Rijeka, no i to je HNS odbio: Epilog: Rijeka je izvela kombiniranu momčad, izgubila bodove i ozlijeđenog Domagoja Pavičića

“Nama se u toj utakmici ozlijedio najbolji veznjak Domagoj Pavičić. Glupo je sada špekulirati što bi bilo kad bi bilo, ali on se ozlijedio i to je činjenica. Nadam se da ćemo nakon ovakvih stvari napokon progledati. Svi odgađaju utakmice za bolji uspjeh u Europi. Nismo mi Englezi ili Francuzi da imamo 40 igrača na raspolaganju. Jedan Ajax je to napravio kad je bio u polufinalu Lige prvaka”, dodao je Mišković koji se osjeća prevarenim nakon što je početkom sezone postignut dogovor o “zaštiti” koeficijenata hr-nogometa.

“Kad ja nešto dogovorim onda stojim iza toga i želim da druga strana to poštuje. Sramotno mi je da uopće dolazi do ovih situacija.”, zaključio je Mišković.

Ulaznice za nedjeljni derbi

Nogometaši Rijeke u nedjelju dočekuju Osijek (Stadion HNK Rijeka, 20 sati) u ogledu petog kola Hrvatski telekom Prve lige

Ulaznice za nedjeljni ogled možete kupiti na zapadnim blagajnama u kampu HNK Rijeka u petak od 15 do 19 sati, te u subotu od 9 do 13 sati.

U nedjelju, na dan utakmice, zapadna blagajna radit će od 16 sati, a istočna od 19 sati.

Od 15 sati u petak ulaznice ujedno možete kupiti online na ulaznice.hr

Cijene ulaznica možete pronaći na linku

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari