(FOTO, VIDEO) Odličan start Orijenta 1919 u Drugoj HNL: Remi kod Međimurja!

Međimurje i Orijent na otvaranju drugoligaškog prvenstva odigrali su 1:1, a crveni s Krimeje postigli su izjednačujući gol pet minuta prije kraja susreta

U 1. kolu 2. HNL Orijent 1919 je u noćnom susretu pred petstotinjak gledatelja remizirao s Međimurjem 1:1 i osvojio važan bod.

Čakovčani su došli do vodstva u drugom poluvremenu no Orijent 1919 je izjednačio iz prekida u samoj završnici utakmice.

Domaći su krenuli furiozno. U 2. minuti Ivančić je sam pred gostujućim vratatrom, ali loptu šalje pored gola. U 4. minuti Čikvar iz neposredne blizine snažim udarcem šalje loptu u prečku. U 6. minuti niz kratkih odigravanja u gostujućem šesnaestercu, na kraju udarac koji ide po sredini gola. Međimurje je na početaku susreta izgledalo kao da želi srušiti gol, ali onog najbitnijeg nije bilo – gola.

Gosti su se oslobodili početne premoći domaćina i oni prijete u 20. minuti kada dva puta sjajno brani domaći vratar Koprić. U 22. minuti za Čakovčane prijeti Šimičić, ali puca preko gola. U 27. minuti je mogla biti izgledna Ivančićeva prigoda, ali si je dao predug for. U 32. minuti gostujući brzi i neugodni Travaglia puca s više od 20 metara pod prečku, Koprić i to skida. U 43. minuti opet prijete gosti, nakon ubačaja puca Gerc glavom, nažalost pored gola.

Domaći su poveli u 62. minuti. Hudečak je ubacio visoku loptu s desne strane, a glavom ju u gol posprema Šimičić za 1:0.

U 85. minuti toliko željeni prvijenac u ovosezonskom drugoligaškom natjecanju za Orijent 1919!

Na sredini terena Orijent s desne strane ima napad a pomoćni sudac pokazuje prekršaj. Nakon ubačaja s desne strane lopta je preletjela obranu domaćih što koristi Mulac i posprema loptu u mrežu za konačnih 1:1.

Riječanin/eMeđimurje

Foto: e Međimurje

Fausto Budicin: Čestitke igračima, nije se lako na gostovanjima vratiti iz rezultatskog minusa

Nakon susreta trener Orijenta Fausto Budicin je izjavio: ‘Na početku utakmice nismo bili pravi, kasnije se igrala ravnopravna utakmica s time da smo im prepustili posjed lopte. Pokušavali smo nešto učinti iz kontri, imali smo nekoliko prilika, imali su i oni prilika. Čestitke igračima, nije se lako na gostovanjima vratiti iz rezultatskog minusa. Možda zbog toga što smo novaci u ligi pa nam nedostaje iskustva, možda smo bili umorni od puta, ali na početku utakmice darovali smo im nekoliko situacija koje su mogle završiti pogotkom, imali smo malo sreće. Kada smo spustili loptu na zemlju, kada smo spojili nekoliko dodavanja, igrači su vidjeli da se može igrati protiv momčadi koja se pokušava nadigravati, koja ima nekoliko dobrih pojedinaca. Na kraju mislim da je bod realan, iako moram utakmicu podijeliti na prvih desetak utakmica i ono što je bilo iza toga’, donosi sportcom.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari