OVOG VIKENDA

Najavljen turnir Europske košarkaške lige mladih

U dvorani Centra Zamet od 21. do 23. siječnja održat će se turnir Europske košarkaške lige mladih na kojem će sudjelovati osam europskih klubova, a selekcija grada Rijeke sudjeluje s uzrastom U-15.

Turnir Europske košarkaške lige mladih koji će se održati u organizaciji Košarkaškog saveza grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i Grada Rijeke najavili su pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, trener i voditelj selekcije Stevica Rusmir, predsjednik Košarkaškog saveza Grada Rijeke Sanjin Kurević i tajnik Košarkaškog saveza Grada Rijeke Robert Jurković.

Kako je objasnio Kurević, riječ je o turniru koji se igra na području cijele Europe i u kojem sudjeluje oko 180 klubova iz 25 Europskih zemalja. „Mi na ovom turniru nastupamo u kategoriji U-15, a našu riječku selekciju čine djeca, 2008. godište i mlađi, košarkaši naših riječkih klubova. Oni će ovog vikenda imati prilike igrati s klubovima iz Njemačke, Nizozemske, Rumunjske i Moldavije, a stižu nam i klubovi iz Srbije i Mađarske“, rekao je Kurević, a Rober Jurković se nadovezao rekavši kako je puno truda uloženo u organizaciju turnira, kao i općeniti razvoj košarke u Rijeci.

„Košarkaški savez i Grad Rijeka ulažu u razvoj košarke i vjerujem da smo na početku jednog novog razdoblja za riječku košarku kao i da smo s ovom generacijom, koja će i nastupiti na turniru, na dobrom putu izgradnje jedne uspješne košarkaške generacije“, rekao je pročelnik Ivanković, a Dorotea Pešić Bukovac dodala kako je riječka košarka u uzlaznoj putanji te da se nada da će se vratiti na mjesto kojem pripada.

Mlade košarkaše na ovom turniru vodit će Stevica Rusmir. „Igranje u ovoj ligi dobro je za razvoj naših mladih igrača, pojedinci će se sigurno istaknuti. Strpljenjem i sustavnim ulaganjem u ovu generaciju vjerujem da ćemo dobiti igrače koji će u budućnosti polučiti sjajne rezultate“, rekao je Rusmir i dodao kako je počašćen što ima priliku na ovom turniru voditi riječku momčad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari