TROBOD U NEMOGUĆIM UVJETIMA

NAJSLAĐA POBJEDA! Rijeka bolja od Hajduka na nemogućem terenu Poljuda; Menalo junak pobjede!

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Samo tri dana nakon iscrpljujuće i herojski odigrane utakmice u San Sebastianu protiv Real Sociedada, vodeće momčadi španjolskog prvenstva gdje je izboren remi vrijedan pobjede, bijeli su morali u novu tešku nogometnu bitku, na od obilne kiše ispranom travnjaku Poljuda, u još jednom izazovnom Jadranskom derbiju

HAJDUK – RIJEKA 1:2 (1:1)

SPLIT – Stadion Poljud. Utakmica 14 kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Bez gledatelja.

Strijelci: 1:0 Caktaš (9 – 11 m), 1:1 Lončar (40), 1:2 Menalo (69)

HAJDUK: Posavec – Jakoliš (od 46′ Todorović), Simić, Dimitrov, Dolček, Jradi, Jurić, Jairo, Caktaš, Gyurcso (od 46′ Nejašmić), Umut.

RIJEKA: Nevistić – Tomečak, Smolčić, Galović, Capan, Štefulj, Murić (od 60′ Menalo), Halilović, Lončar, Kulenović, Andrijašević.

Bilo je teško ne suosjećati danas poslijepodne s igračima Rijeke. Jest da su svi profesionalci, stoji da im je ovo posao, ali samo tri dana nakon Real Sociedada igrati ponovno u gostima, na kišom i blatom izrovanom Poljudu protiv “najdražeg suparnika”, nije bilo nimalo lako.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Štoviše, u drugom poluvremenu, to više nismo mogli zvati nogometom, prije nabijanjem lopte po lokvama vode na travnjaku, pa kome se sretnije lopta odbila, taj se mogao zvati pobjednikom duela. Najpoštenije bi bilo da je sudac Batinić nakon prvih 45 minuta odsvirao kraj, ali znamo da to nije bilo moguće, utakmica se mora odigrati u regularnih 90 minuta plus sudačka nadoknada vremena…

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Nakon pristojnog prvog poluvremena i drugih 45 minuta koji su bili na rubu regularnosti, Rijeka je uspjela slaviti na Poljudu. Nakon velike borbe i utakmice koja je više nalikovala na vaterpolo nego nogomet, bijeli su preokrenuli vodstvo Hajduka!

Na samom početku susreta bolje su se snašli domaći, a vrlo rano došli su i u rezultatsku prednost zahvaljujući nesmotrenosti Galovića.

U petoj minuti je pokušao Gyurcso koji lijepo gađa suprotni kut, ali lopta od bloka ide u korner.

U 8. minuti, nakon ubačaja Jakoliša s desne strane, lopta je pogodila Galovića koji je u svom šesnaestercu nehotice rukom promijenio smjer kretanja lopte, a sudac Batinić otišao je provjeriti situaciju na VAR-monitor.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Nakon pregleda snimke Batinić je ustvrdio da je dodir Galovića i lopte vrijedan udarca s 11 metara. Caktaš je bio precizan s bijele točke!

Rijeka je izjednačila u 40. minuti. Tomečak je sjajno ubacio, lopta je preletjela Jakoliša i pala na noge Lončaru. Veznjak Rijeke mirno je primio loptu i poentirao!

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Drugih 45 minuta se gotovo pa isključivo igralo po zraku i nema neke igre, a do prilika se dolazi dugim loptama ili slučajno. Tako u 52. Umut nakon duge lopte ulazi u kazneni prostor i gađa prvi kut, ali Ivan Nevistić brani.

Po takvim uvjetima je do pogotka vrijednog tri boda stigla Rijeka.

Gol za pobjedu Rijeke postigao je Luka Menalo u 69. minuti nakon sjajnog bijega gotovo od sredine igrališta! Andrijašević je odlično gurnuo loptu u prostor za Menala koji se sjurio prema golu, otresao pratnje i sjajno poentirao!

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk je najbolju šansu imao u 73. kad je u petercu pao Diamantakos, ali Batinić nakon VAR provjere ne daje kazneni udarac.

Igrači Hajduka pokušali su stihijskim napadima izjednačiti rezultat, ali Riječani su u nemogućim uvjetima potopljenog travnjaka na Poljudu herojskom duel-igrom izdržali sve pritiske.

Do kraja je Hajduk prijetio, bezbrojnim ubačajima pokušavao doći do nekakvog udarca na gol, ali osim Diamantakosovog pokušaja glavom nije bilo ničeg pa Rijeka osvaja velika tri boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ovom pobjedom su Riječani preskočili Hajduk te su četvrti s 19 bodova i dvije utakmice manje, dok je Hajduk ostao na 17 bodova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari