UZBUDLJIVE REGATE

Nakon 47 godina državno prvenstvo za šljuke ponovno u Kostreni

Od 1. do 3. listopada 2021. Kostrena je bila domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu Šljuka kao i tradicionalne Kostrenske regate za klase Optimist te ILCA 4 i ILCA 6 (nekadašnji Laser 4.7. i Laser Radial).

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske nastupilo je šest posada. U petak prvog dana jedrenje po buri od 10 do 15 čvorova odjedrena su dva plova.

U subotu na žalost vjetra nije bilo pa nije održan niti jedna plov dok su u nedjelju po jugu od 5 do 10 čvorova odjedrena tri od pet predviđenih plovova.

Najuspješnija je bila Galebova posada u sastavu Bojan i Vlado Grego, drugu poziciju zauzela je mještovita splitska posada Luka Jerčić i Josipa Prosinečki dok su na trećoj poziciji bili Galebaši Damir Vranić i Ivan Perović.

Prošlo je dugih 47 godina od posljednjeg državnom prvenstvu za šljuke održanog u Kostreni, klase u kojoj je Galeb ispisao neke od najslavnijih stranica svoje povijesti.

Pedesetak sudionika Kostrenske regate imalo je nešto manje sreće s vjetrom pa je posljednjeg dana jedrenja uspješno održan samo jedan plov od planiranih šest, što na žalost nije bilo dovoljno da bi se regata bodovala za županijsko prvenstvo.

Rezultati Kostrenske regate 2021.:

ILCA 4

Grigor Pettener / JK JUGO

Karlo Ugrin / JK GALEB

Diego Merlin / JK KVARNER

Optimist

Mika Maglica / JK GALEB

Juraj Lencović / JK ISTRA

Borna Mohač / JD VAL CRIKVENICA

Optimist do 12 godina

Juraj Lencović / JK ISTRA

Aleksandra Ivanova / JK OPATIJA

Dominik Tokić / JAHT KLUB PUNAT

Organizator regata je Jedriličarski klub Galeb iz Kostrene u suradnji sa Snipe Class International Racing Association (SCIRA) i Hrvatskim jedriličarskim savezom (HJS).

Među sudionicima Otvorenog prvenstva Hrvatske za šljuke bio je i predsjednik Jedriličarskog kluba Galeb Milko Volarić:  – Osobito sam zadovoljan činjenicom da je nakon toliko godina u Kostreni ponovno održano prvenstvo za šljuke, klase koja se na velika vrata vraća na ovaj dio Jadrana i u kojoj je Galeb postigao najveće sportske uspjehe u povijesti.  Žao mi je što nije bilo više vjetra, ali tako je to s regatama i jedrenjem, na to ne možemo utjecati.

Ukupni rezultati objavljeni na mrežnim stranicama organizatora https://www.jkgaleb.hr kao i Facebook stranici kluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari