POZIVAJU SE NOVI MLADI ČLANOVI

Video | VK Jadran dobio novi školski čamac Levant; Sedmaši i osmaši, krenite na veslanje!

Kako ga na moru ne bi tukli krivi vjetrovi i baš kako to nalaže stoljetna tradicija, on je danas i blagoslovljen!

Veslački klub Jadran iz Rijeke dobio je novi školski čamac koji će omogućiti brojnoj djeci da se uključe u rad kluba i da se upoznaju s veslanjem. Za dolazak čamca zaslužan je projekt Find your flow! Row!

“Dosad smo imali jedan čamac a sad imamo dva kojima im omogućujemo da što prije izađu na more. Vjerujem da i ovi naši uspjesi što smo na državnom prvenstvu osvojili će isto potaknuti dodatnu djecu da se priključe u Veslački klub Jadran”, rekao je danas Ivo Zrilić, predsjednik VK Jadran.

Sportskih uspjeha u ovoj godini ne nedostaje.

“Nakon dugog niza godina imamo prvaka u osmercu, prvaka u kadetima, prvake u juniorima”, dodaje Ivo Zrilić.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimateljica: ROBERTA DEŠKOVIĆ
Montažerka: ESTA DEŠPOJA

Petnaestogodišnja Lana Tucić u klubu trenira nekoliko godina a ove je godina osvojila srebro i zlato.

“Ovo drugo mjesto je zamalo bilo prvo jer eto na početku trke nam se dogodio jedan… zapelo je veslo za jedan čamac i tu smo stali i od zadnjeg mjesta smo uspjeli doć do prvog odnosno drugog što nam je ogroman uspjeh”, prisjeća se Lana Tucić.

I njezin se klupski kolega može pohvaliti sa dvije osvojene medalje na državnom prvenstvu.

“Prvo mjesto u osmercu i bilo je dosta naporno i teško i dosta je truda bilo uloženo i dosta odricanja i tako da smo sad svi ponosni i isplatilo”, kaže Petar Simone.

Novi je čamac, baš kako stoljetna tradicija u veslačkom klubu Jadran i nalaže blagoslovljen.

Projekt financira Ministarstvo turizma i sporta, uz podršku Primorsko -goranske županije i grada Rijeke.

“Mi smo s nekih 40.000 kuna pripomogli da se ova priča zaokruži i doista želimo čestitati svima koji su uspješno se javili na natječaj Ministarstva turizma i sporta i zašto ne kada možemo pomoći tu smo”, rekla je Sandra Krpan, zamjenica gradonačelnika Rijeke.

“VK Jadran je napravio strahovit pomak u marketingu u privlačenju nove generacije to nas sve raduje, mi smo grad koji teče i pilva i roni i vesla prije svega”, dodaje Zdravko Ivanković, pročelnik za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke

Veslački klub Jadran poziva osnovnoškolce uzrasta 7. i 8. razred da se priključe školi veslanja koja trenutno broji 70-tak članova, donosi Kanal RI.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari