SUPERSPORT HNL

Napokon pobjeda Rijeke! Bijeli u derbiju začelja kod Gorice osvojili super važne bodove

Ujedno, ovo su prvi golovi Rijeke postignuti u eri Sersea Cosmija, talijanskog stručnjaka na klupi Rijeke

GORICA – RIJEKA 0:2 (0:0)

VELIKA GORICA – ŠRC Velika Gorica., Utakmica 12. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Duje Strukan (Split).

Strijelci: 0:1 Ampem (56), 0:2 Halilović (66, 11m)

GORICA: Banić, Jovičić, Steenvoorden, Francois, Suk, A. M. Jurić (od 84′ D. Jurić), Wague, Fruk (od 84′ Golubickas), Prokop (od 63′ Vojtko), Krizmanić (od 63′ Vujnović), Ndockyt (od 72′ Da Cruz)

RIJEKA: Labrović, Grgić, M. Pavlović, Smolčić, Vukčević (od 90′ Galešić), Alvarez, Selahi, Hodža, Halilović (od 76′ Frigan), Ampem, Vučkić (od 86′ Obregon)

U utakmici 12. kola Supersport HNL-a nogometaši Rijeke na gostovanju u Velikoj Gorici pobijedili su Goricu 2:0. Bijeli su postigli (Ampem i Halilović s 11 metara) prve prvenstvene golove u eri Sersea Cosmija, talijanskog stručnjaka na klupi Rijeke i ujedno time pobjegli sa samog dna ljestvice.

Nakon trkački solidno odrađenog ali i prilično nezanimljivog prvog poluvremena u kojem su obje momčadi uputile samo jedan udarac u okvir varata (Halilović na samom isteku prvog dijela utakmice), u drugom poluvremenu Rijeka je ipak dodatno pojačala ritam i svoje ambicije prema naprijed. Uslijedili su smisleniji napadi gostiju što je konačno dovelo i do gol prilika te lopti u mreži suparničke momčadi.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Najvažniji trenutak utakmice vidjeli smo u 56. minuti – u polukontri je Grgić je sjajno odigrao za Princea koji je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i snažnim udarcem ‘probušio’ Banića.

Samo minutu kasnije Halilović se našao u sjajnoj prilici, ali pokušaj loba zaustavio je vratar Banić.

Deset minuta kasnije drugi gol za Rijeku! Ampem je bio u kontri, srušio ga je Ndockyt. Suda je u prvom trenutku pokazao da se igra nastavi, ali uključio se VAR. Trebalo je nekoliko minuta provjere VAR-a i Duje Strukan je pokazao na bijelu točku. Halilović je preuzeo odgovornost i sigurno poentirao!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Prvo poluvrijeme

Od samog početka obje su se momčadi postavile posve otvoreno. I jedni i drugi su tražili pobjedu jer bod iz ove utakmice nije im puno pomagao u njihovim nastojanjima da napuste donji dom ljestvice.

U prvom poluvremenu bolje je djelovala Rijeka, a najistureniji igrači, Ampem, Halilović i Vučkić, bili su prilično razigrani. No, nekoliko dobrih situacija pred domaćim vratima tijekom prvog dijela nisu donijele pogodak.

U 17. minuti Selahiju je oduzeo loptu na sredini terena i povukao kontru. Ostavio ju je za Halilovića koji si je otvorio prostor za udarac, ali pokušaj s dvadesetak metara nije bio precizan.

Slična situacija odigrala se u 32. minuti. Grgić je ubacio, lopta se odbila do Halilovića koji je potegnuo s dvadesetak metara, lopta je išla ravno u ruke Baniću.

Gorica je pritisnula u samoj završnici, u 44. minuti Fruk je ostao sam u kaznenom prostoru i primio loptu, Alvarez i Smolčić izbili su loptu u korner.

Uslijedilo je još nekoliko opasnih ubačaja domaćina u sudačkoj nadoknadi, kao i udarac Ndockyta s 18 metara, ali udarac je otišao preko gola.

Drugo poluvrijeme

Nakon bolje igre Rijeke i dva postignuta pogotka u drugom poluvremenu, do kraja susreta se Gorica pokušavala vratiti u igru no nije bila ni blizu toga. Najbolju šansu u 75. minuti je propustio Cruz.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Udarac Jurića (76′) obranio je Labrović, dok je na drugoj strani udarac Princea (77′) zaustavio Banić.

U 90. minuti sjajna lopta Selahija, Obregon je u sjajnoj situaciji pucao pored gola.

Rijeka je sada pretposljednja i ima bod manje od osme Lokomotive, dok je Gorica zadnja i zaostaje za Rijekom tri boda. Nakon četiri utakmice u nizu bez pogotka bili su ovo prvi golovi Rijeke nakon početka rujna kada je klub s Rujevice zabio gol u porazu protiv Dinama (1-3).


Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari