NIJE NI BILO UPITNO: Slovenski tisak tvrdi kako Matjaž Kek sljedećeg tjedna potpisuje novi ugovor s HNK Rijekom

Slovenski trenerski mag preuzeo je kormilo Rijeke 2013. godine a pod njegovom trenerskom palicom klub je doživio najveće uspjehe u svojoj povijesti

Slovenski nogometni mag Matjaž Kek (55) koji je u nedavno završenoj sezoni odveo Rijeku do dvostruke krune, sljedeći bi tjedan trebao potpisati novi trogodišnji ugovor sa hrvatskim prvakom s mogućnošću produženja za još dvije sezone, objavio je u subotu slovenski sportski dnevnik EkipaSN.

Svi oni koji proteklih godina prate odnose u riječkom nogometnom prvoligašu a posebice odnos Kek-Mišković znaju da rečeni „papir“ nikada nije ni bio kamen spoticanja u džentlemenskom sporazumu između bivšeg izbornika slovenske reprezentacije Matjaža Keka i predsjednika Uprave HNK Rijeka Damira Miškovića.

Obojica su često ovih godina na sva novinarska pitanja oko produljenja/potpisa ugovora odgovarali kako je riječ o pukoj formalnosti i kako međusobno zadana riječ vrijedi više od bilo kakvog „papira“.

Tako je bilo i po završetku ove sezone u kojoj je Rijeka osvojila dvostruku krunu – ni iz Uprave kluba a ni sa strane Matjaža Keka nisu odašiljani nikakvi upozoravajući signali kako bi daljnja suradnja možda mogla biti upitna. Iako su s raznih strana, pa i dok se Prvenstvo odlučivalo, stizale informacije o zanimanju mnogih klubova za Kekove usluge.

Drugačije i ne može biti jer je Matjaž Kek stručnjak na najvišoj mogućoj cijeni u okruženju ali i daleko, daleko šire. I nogometnim laicima jasno je da je upravo Kekova „moć ponavljanja“ da u svakoj pauzi sezone/polusezone uigrava nove igrače u besprijekorni nogometni stroj „koji melje“ sve pred sobom ona najveća kvaiteta koja momčadi omogućava da se uvijek iznova, usprokos odlascima važnih igrača, bori za vodeće pozicije u hrvatskom nogometu i što dulji boravak u europskim natjecanjima.

Matjaž Kek preuzeo je kormilo Rijeke 2013. godine i pod njegovom trenerskom palicom klub je doživio najveće uspjehe u svojoj povijesti, a sve je kulminiralo ove godine kada je Rijeka osvojila hrvatsko prvenstvo i kup.

Dosadašnji ugovor vrijedio mu je do 15. lipnja, ali slovenski trener odlučio je ostati u Rijeci iako je imao ponude iz Kine, Rusije, Turske i Crvene zvezde.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari