539 TRSATSKIH STUBA

Nikad brži 539 skok! Ivan Vuletić iz AK Kvarner postavio novi rekord staze

Danas je 49 trkača prihvatilo izazov i istrčalo 539 Trsatskih stuba odnosno stazu dugu 493 metra, s visinskom razlikom od 91 metra

Već 24. izdanje festivala sporta i rekreacije otvoreno je kratkom, ali izazovnom utrkom po Trsatskim stubama i to na najbolji mogući način – obaranjem rekorda staze koji je još 2017. postavio Matjaž Štanfel (03:05). Vlasnik novog rekorda je Ivan Vuletić iz AK Kvarner, kojem je za prijeći 539 stepenica trebalo 2 minute i 58 sekundi!

49 trkača prihvatilo je izazov i istrčalo 539 Trsatskih stuba, odnosno stazu dugu 493 metra, s visinskom razlikom od 91 metra između starta u podnožju i cilja na platou u Ulici Joakima Rakovca. U postizanju odličnih rezultata poslužilo ih je i vrijeme, kišni oblaci strpljivo su sačekali kraj utrke i podjelu zasluženih nagrada.

U apsolutnoj ženskoj kategoriji najbrže su bile Maja Urban – AK Maksimir Zagreb (04:51), Katarina Zaraj – ŠRD Sport Vizija Opatija (04:54) i Marta Močinić – (05:06), dok su u muškoj kategoriji kao apsolutni pobjednici slavili Ivan Vuletić – AK Kvarner (02:58), Davor Varga – TK Rival (03:16) i Igor Horvat – TK Međimurje (03:17).

Svima njima uručeni su poklon bonovi sponzora Sport Vision te unikatni pehari izrađeni od strane Darije Žmak Kunić, nagrađivane akademske umjetnice i profesorice na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Da je utrka i ovaj put privukla trkače svih dobnih skupina, svjedoči razlika u godinama između najmlađeg i najstarijeg trkača, odnosno Ariana Glavića (2010.) i Božidara Bogojevića (1941.)

Festival sporta i rekreacije nastavlja se u subotu 8. travnja uz utrku po popularnoj riječkoj šetnici – Molo longo trk. Prijave za nju, kao i sve preostale natjecateljske utrke (polumaraton, utrka štafeta, Desetka powered by Heineken i Erste Petica, sve na rasporedu 23. travnja), mogu se obaviti na službenoj stranici www.rijeka.run.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari