NISU BILI FER: Rekli sutkinji da joj je mjesto u kuhinji, pa kažnjeni prebacivanjem u žensku ekipu

Osim kluba, na sramotno ponašanje dvojca reagirao je i Češki nogometni savez

Dvojica nogometaša praške Sparte naučili su svoju lekciju pošto su nakon nepovoljnog rezultata svoje ekipe proteklog vikenda svu krivnju svalili na linijsku sutkinju, a njihove reakcije bile su kao da dolaze iz srednjovjekovnog razdoblja.

“Ženama nije mjesto na nogometnom terenu već u kuhinji!”, ispalio je bijesno vratar Tomas Koubek, a pridružio mu se i suigrač Lukas Vacha.

Sparta je naime, prošlog vikenda na svom terenu odigrala tek 3-3 protiv slabašnog Brna i nakon devet kola nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice, što je razočaravajući razvoj događaja uzmu li se u obzir očekivanja i financijski status kluba.

Ulogu jednog od linijskih djelitelja pravde odigrala je Lucija Ratajova, bivša profesionalna nogometašica koja je 2005. počela aktivno suditi, a iz njenog bogatog dugogodišnjeg iskustva vrijedi izdvojiti i kako je sudila na prošlogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene u Kanadi.

Klupsko vodstvo odmah je reagiralo na ovaj incident, i to tako što je spomenuti dvojac prebacilo u – žensku ekipu.

“Provest će nekoliko dana s našom ženskom ekipom tako da se uvjere kako žene imaju kvaliteta i izvan kuhinje”, izjavio je direktor Sparte Adam Kotalik.

Osim kluba, na sramotno ponašanje dvojca reagirao je i Češki nogometni savez, koji je objavio kako je ovakvo ponašanje neprimjereno i nedopustivo.

Hoće li dvojac nešto naučiti nakon ovog šovinističkog ispada, vrijeme će pokazati.

Vijesti.hr
Foto: Sceenshot YouTube

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari