SVJETSKI KUP U SKIJANJU

Novi sjajan rezultat naše skijašice! Zrinka Ljutić druga u slalomu u Soldeu

Photo: Borut Živulovic/Bobo/F.A. BOBO

Zrinka Ljutić izjednačila je rezultat karijere

Zrinka Ljutić je druga u Soldeu! Nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji, Zrinka je poboljšala svoj plasman, a kada se spustila Swenn Larsson bilo je samo pitanje hoće li naša skijašica biti prva ili druga.

Na našu žalost, Šveđanka je odskijala savršeno i spriječila Ljutić da uzme prvo mjesto po prvi put u karijeri, ali i ovo je ogroman uspjeh.

Na kraju je 35 stotinki nedostajalo za sami vrh, ali ovime je izjednačila rezultat karijere, drugo mjesto osvojeno u slovačkoj Jasni.

Ukupno joj je to treće postolje u karijeri, a ne sumnjamo kako će uskoro doći i toliko željeno prvo mjesto, piše Net.hr.

Prvo mjesto osvojila je švedska skijašica Anna Swenn Larsson koja je za 35 stotinki bila brža od Zrinke. Na trećem je mjestu bila američka skijašica Paula Moltzan. Leona Popović završila je utrku na 25. mjestu, nakon što je u prvoj vožnji bila 22.

Ljutić je u prvoj vožnji završila na trećem mjestu, iza Moltzan i Swenn Larsson, no Amerikanka ju u drugoj nije mogla nadmašiti. Ovime je 20-godišnja Ljutić izjednačila najbolji rezultat karijere. Ove je godine bila druga i na slalomskoj utrci u slovačkoj Jasni.

U ukupnom je poretku slalomašica prva Mikaela Shiffrin sa 630 bodova, a druga Petra Vlhova s 505. Ljutić je osma s 241 bodom, a Leona Popović je na 14. mjestu sa 169 bodova. Švicarka Lara Gut-Behrami vodi u ukupnom poretku, Ljutić je deseta, a Popović 36.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari