SUPERSPORT HNL

Nova pobjeda Rijeke! U ‘ludoj’ utakmici na potopljenom terenu i s 4 penala Obregon donio Rijeci tri boda na putu prema konačnom cilju!

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Goricu 2:0 u utakmici 22. kola SuperSport HNL-a. Vodeći pogodak za Rijeku zabio je Obregon u 66. minuti iz jedanaesterca. Prije toga, udarce s bijele točke u pogodak nisu pretvorili Pjaca za Rijeku i Jurić za Goricu

GORICA – RIJEKA 0:2 (0:0)

VELIKA GORICA – ŠRC. Utakmica 22. kola Supersport HNL-a. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 1500.

Strijelci: 0:1 Obregon (66, 11m), 0:2 Obregon (75)

GORICA: Banić, Munksgaard, Maloča, Krizmanić, Štiglec, Raspopović, Mrzljak, Mitrović, Vujnović, Matavž, Jurić

RIJEKA: Labrović, Veiga, Smolčić, Galešić, Radeljić, Selahi, Pašalić, Hodža, Janković, Pjaca, Marić

Junačkom predstavom na krajnje nemogućem, od kiše potopljenom terenu, nogometaši Rijeke izvojevali su veliku pobjedu koja im pored važna tri boda donosi i dodatnu homogenizaciju i poticaj za dosizanje krajnjeg cilja kojeg sada više nitko niti ne skriva – a to je titula prvaka Hrvatske!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka je s ova nova tri boda zadržala dva boda prednosti nad Hajdukom nakon 22. odigrana kola Supersport HNL-a. Nogometna javnost momčad s Rujevice opravdano smatra izglednim kandidatom za osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Rijeku su nogometni stručnjaci ove sezone uglavnom opisivali kao momčad koja igra tehnički dotjerani i napadački orijentirani nogomet, i to puno bolje na onim kvalitetnijim podlogama odnosno travnjacima. No danas su Riječani pokazali da se itekako znaju snaći i izboriti za pobjedu i u ‘nenogometnim’ uvjetima, na travnjaku natopljenom kišom i prošaranom ‘jezercima’, kakav je na trenutke- iskreno – nalikovao oranici.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon nekoliko vrlo dobrih prilika za gol u prvom poluvremenu, kada Rijeka nije iskoristila ni kazneni udarac, ‘spasiteljem’ se opet pokazao Jorge Obregon koji je u igru ušao u 58. minuti umjesto borbenog Mirka Marića koji se prilično ‘potrošio’ na nemogućem travnjaku. Nakon što je Obregonu već u 63. minuti poništen krasan pogodak zbog zaleđa, napadač Rijeke je u idućim minutama hladnokrvno realizirao dva jedanaesterca i tako donio Rijeci tri izuzetno važna boda.

Tijek susreta

Negdje od osme minute uvjeti su bili sve samo ne nogometni. Jak pljusak nagovjestio je da se u Velikoj Gorici ni ovog puta neće biti previše od igre.

U 10. minuti, kada su uvjeti već postajali sve teži za igru, Selahi je odigrao za Marića koji se sjurio prema golu Gorice, ali udarac je od obrambenog bloka završio ravno u rukama Banića.

Pet minuta kasnije Pjaca je sjajno propustio jednu loptu u prostor, Janković se sjurio u kazneni prostor s lijeve strane i dobro pucao, lopta je prošla pored vratnice.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka je bila blizu gola nakon kornera koji je uslijedio. U 16. minuti Pašalić je ubacio iz kornera, Pjaca pucao glavom, centimetri su nedostajali da Radeljić na drugoj vratnici pospremi loptu u mrežu.

Udarac Pjace (28′) i pokušaj Pašalića (33′) nisu bili opasnost za Banića, a Gorica je najveću priliku imala u 43. minuti. Jurić je izveo slobodan udarac s 22-23 metra, pokušaj je otišao iznad grede.

Rijeka je najveću priliku imala u sudačkoj nadoknadi. Jurić je nagazio Radeljića, a nakon intervencije VAR-a, Strukan je pokazao na bijelu točku.

Pjaca je preuzeo odgovornost, ali udarac je otišao preko grede. U zadnjim trenucima prvog dijela Gorica je dvaput stvorila gužvu pred golom Rijeke, ali bijeli su na kraju uspjeli sačuvati mrežu.

Gorica je dobro krenula u nastavak, u 52. minuti Radeljić je neoprezno srušio Mitrovića i sudac Strukan označio je prekršaj, a na asistenciju VAR-a pokazao je na bijelu točku.

Jurić je pucao, lopta je poput Pjacinog udarca, otišla preko grede u nemogućim uvjetima za igru u Velikoj Gorici.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U 55. minuti Gorica je brzo izvela korner, Jurić je pucao glavom, Labrović odlično obranio. Lopta se odbila do Leša čiji je udarac glavom ulovio Labrović.

U 65. minuti, nakon jednog ubačaja sa strane, lopta je pogodila Leša u ruku, a Strukan je ponovo nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku.

Obregon je uzeo loptu i poentirao – 0:1.

U 74. minuti sjajna akcija Pjace i Obregona, Pjaca je sjajno prevario Maloču koji ga je srušio.

Obregon je još jednom bio siguran – 0:2.

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari