ODBOJKA, 1. B LIGA - ZAPAD

Odbojkašice Rječine pobijedile Funtanu, prije utakmice minuta šutnje za tragično preminulog Antonija Račkog

Čak 126 minuta trajala je utakmica 11. kola Prve B lige zapad koja je odigrana u Dražicama, u dvorani OŠ Jelenje – Dražice

OK RJEČINA – OK FUNTANA VRSAR 3:2
(26:24,18:25, 25:22, 18:25, 15:13)

Prije samog početka, trenerica domaće ekipe Amela Curać zamolila je sve prisutne da se oda počast tragično preminulom hrvatskom olimpijcu Antoniju Račkom.

Iako početak nije dao nagovijestiti uzbudljivu utakmicu, ipak je bila puna preokreta, odličnih poteza ali i kidanja živaca domaćih navijača. Utakmica je kraju otišla na stranu Rječine koja je ovom pobjedom stigla na treće mjesto ljestvice u svojoj debitantskoj sezoni.

Potpunu kontrolu igre domaćih djevojaka u prvom setu zamijenile su greške. Kada se tome pridoda ogromna želja za pobjedom borbenih djevojaka iz Vrsara, drugi set odnose gošće. Treba podsjetiti da su Rječina i Vrsar igrali u prvom dijelu sezone u Vrsaru i u toj utakmici Rječina je pobijedila s uvjerljivih 3:0. Stoga je vjerojatno i to dalo dodatnu motivaciju Vrsarankama da se na Grobniku dodatno potrude doći do pobjede.

U trećem setu ponovno smo gledali koncentrirane Grobničanke koje ga osvajaju uz nekoliko stvarno atraktivnih poena. I kad smo pomislili da će četvrtim setom potvrditi svoju kvalitetu, odbojkašice Rječine ponovno dozvoljavaju gošćama iz Vrsara da se bodovno udalje i na kraju osvoje set.

Ipak, u petom setu Grobničanke su još jače ‘stisnule’ i ostvarile pobjedu za nova dva boda na prvenstvenoj ljestvici.

Uzbudljivu utakmicu prokomentirala je Kiara Šepić, OK Rječina:

“Utakmica je dobro započela ali cure iz Vrsara su pružale dobar otpor pa smo na kraju uz veliki napor uspjele okrenuti utakmicu u našu korist i na kraju peti set pobijedile. Čestitke svima sa željom da sljedeća utakmica ipak bude manje zahtjevna!”, rekla je Kiara Šepić.

Iduću utakmicu odbojkašice Rječine igrat će u Kostreni za tjedan dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari