1. B LIGA - ZAPAD

Odbojkašice Rječine pobijedile u Kostreni: Izgubile prvi set pa prebacile u ‘višu brzinu’

U 1. B ligi – zapad 12. kolo donijelo je dvoboj ‘domaćih’ djevojaka. Odbojkašice Rječine došle su do nove pobjede puno lakše nego se očekivalo

OK KOSTRENA – OK RJEČINA 1:3
(25:23, 22:25,18:25,13:25)

Prvi set bio je neizvjestan. Grobničanke su imale vodstvo u finišu, ali nekoliko grešaka bilo je ključno da vodstvo prepuste Kostrenjankama koje osvajaju set 25:23.

    Set je obilježila i teška povreda igračice Kostrene PaoleProtupilac koja je nakon bloka nezgodno doskočila i ostala ležati uz bolnu grimasu na licu. Ispraćena je s terena uz pljesak svih igračica i gledatelja.

    Nastavak utakmice bio je nogometnim žargonom “utakmica na jedan gol”. Grobničanke su u sva tri preostala seta dominirale, dok je onaj posljednji mogao završiti i s puno većom razlikom u korist gošći. Naime u otvaranju zadnjeg seta rezultat je bio 3:14 za odbojkašice Rječine.

    Odbojkašice Rječine su sve bile iznimno razigrane i borbene, ali borbenošću i “bacanjem na glavu” za svakom loptom posebno se iskazala Santina di Giusto koju smo zamolili za kratki komentar utakmice.

    Evo što nam je rekla Santina di Giusto:

    Santina di Giusto

    “Što se tiče današnje utakmice, mogu reći da su sve cure odlično odradile svoj zadatak – iako u prvom setu nismo uspjele u onome što smo naumile jer su cure iz suparničke ekipe dobro započele i uzele set. Nakon izgubljenog seta uspjele smo podići jedna drugu, svesti greške na minimum i s takvim stavom i pobijedile. Svima čestitke za današnju igru, puno sreće dalje i brz oporavak ozlijeđenoj igračici Kostrene.”

    Ovom pobjedom Rječina se ponovno vratila na treće mjesto Prve B lige zapad te se bodovno izjednačila s Kostrenom koja drži drugo mjesto. Sve u svemu, bila je to jedna zanimljiva utakmica s dosta atraktivnih poena, a dio njih možete pogledati u našoj fotogaleriji.

    Iduće kolo Rječina dočekuje Pazin dok će Kostrena u Čavlima igrati protiv odbojkašica Grobničana.

    Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
    Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
    Komentari