PRVE IZJAVE

Zlatni vaterpolisti stigli u Hrvatsku: ‘Zaslužili smo zlato, svi možemo biti ponosni’

Nakon drame peteraca osigurano je treće svjetsko zlato. Pogledajte kako je protekao doček zlatnih vaterpolista

Hrvatska vaterpolo reprezentacija treći put je prvak svijeta nakon što je u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi nakon peteraca pobijedila Italiju 14-13.

Oko 13.45 igrači i stručni stožer krenuli su pristizati pred okupljene novinare i navijače, prolomio se veliki pljesak.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Okupljenima se obratio voditelj programa Drago Ćosić, a zatim i tajnik za turizam i sport, Tomislav Družak.

Zlatko Mateša kao predsjednik HOO-a također se zahvalio Barakudama: ”Mala soba za velike ljude, užasno smo ponosni na ovakve sportaše i izbornike, koji su nam u mjesec dana pružili zadovoljstvo viceprvaka Europe i prvaka svijeta.”

Također, osiguran je i Pariz (Olimpijske igre) i Mateša je poručio: ”Ovdje se vidimo i nakon Pariza.”

Izjave igrača i trenera

”Prije svega bih se zahvalio što ste nas dočekali u ovom broju i da smo opet na krovu svijeta nakon 2017. godine. Najavili smo olimpijsku godinu na najbolji mogući način. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i u Parizu”, kazao je kapetan Barakuda Ivan Krapić.

Jedan od junaka, vratar Marko Bijač rekao je: ”Prvenstveno bih rekao da smo svi skupa uzeli najvažniju nagradu koju smo i zaslužili. Mi i cijeli Savez, kao i navijači, možemo biti ponosni na prikazano, otišli smo u Dohu sa malim pritiskom Pariza, ali iskreno, bili smo uvjereni da ćemo to izboriti. Bogu hvala, uspjeli smo uzeti veliko zlato.”

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Zadnji je govorio izbornik Ivica Tucak: ”Umorni smo i potrošeni nakon ove utakmice, ali uživat ćemo u ovim danima koji dolaze, ostaviti sve ružno u zadnjem periodu. Možemo biti ponosni svi zajedno, vaterpolska obitelj i sport zbog izvedbe ovih momaka. Pokazali smo vrhunski vaterpolo u Dubrovniku, Zagrebu i Dohi. Ovdje je netko odlučio da ne možemo do zlata iako jesmo prava momčad, ali sad smo uspjeli i Bogu hvala na tome.

Jutro nakon poraza mrzite što ste trener. A kakvo je jutro nakon zlata?

”Baš se lijepo bilo probuditi, haha. Nakon poraza mrziš što si trener, ali jutros je bilo lipo, onako vruće u Dohi. Sretan sam i ponosan, još nismo ni svjesni što smo napravili u tako kratkom periodu. Ova reprezentacija koja je stvorena prije dvije godine, spoj mladosti i iskustva… Mnogi su sumnjali, i ja sam se zapitao u ožujku 2022. nakon turnira u Podgorici mogu li to izvući, imao milijun upitnika. Ali vrlo brzo bilo mi je jasno da ova momčad ima nešto, karakter, kemiju i vjeru. Moj stožer u mene i ja u njih. Generacija koja će mi zauvijek ostati u sjećanju, moramo biti svjesni da nam ostaje taj zadnji korak, a ja onda mogu završiti s vaterpolom.”

Za kraj, popio se šampanjac i narezala svečana torta za naše svjetske prvake, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari