VATRENI ODLIČNI U SPLITU

Odlična Hrvatska pobijedila Sloveniju u kvalifikacijama za SP u Kataru; Vatreni pružili najbolju igru u ovom ciklusu!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Napokon prava utakmica hrvatske reprezentacije. Vatreni su prozor od tri utakmice završili neporaženi i sa sedam bodova, a najbolju partiju ostavila je za kraj, za Sloveniju na Poljudu. Vatreni su potpuno nadigrali susjede i golovima Livaje, Pašalića i Vlašića pobijedili Kekove izabranike

HRVATSKA – SLOVENIJA 3:0 (1:0)

SPLIT – Kvalifikacijska utakmica za SP 2022., skupina H, 6. kolo. Sudac: Clément Turpin. Gledatelja: 16.237

Strijelci: 1:0 Livaja (36), 2:0 Pašalić (66), 3:0 Vlašić (90+5)

HRVATSKA: Ivušić – Juranović, Lovren, Vida, Barišić – Brozović, Kovačić – Kramarić, Pašalić, Perišić – Livaja

SLOVENIJA: Oblak; Balkovec, Bijol, Iličić, Lovrić, Šeško, Kurtić, Mevlja, Stojanović, Gnezda Čerin, Gorenc Stanković.

Hrvatska je sa osvojenih 7 bodova završila najteži kvalifikacijski ciklus za SP! Protiv Rusije u Moskvi je osvojen bod, a Slovačka je svladana – također u gostima. Hrvatska je  večeras na Poljudu tražila nova tri boda, u goste je stigla Slovenija, dužnik iz prvog susreta u Stožicama. Hrvatska se u potpunosti osvetila za taj nenadani poraz!

Momčad koja je Hrvatskoj nanijela poraz u Ljubljani izgledala je bezopasno na Poljudu, a domaći su slavili golovima domaćeg dvojca iz Kaštela kraj Splita, Marka Livaje i Marija Pašalića te Splićanina Nikole Vlašića.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Sjajno prvo poluvrijeme je odigrala Hrvatska, možda i najbolje u posljednje dvije godine, baš od Mađarske na istom tom Poljudu. Vatreni su od početka napali i preuzeli posjed te su Slovence osudili na branjenje.

Brzo su počele tako stizati i prilike, uglavnom se ubačajima tražila hrvatska “leteća tvrđava” Mario Pašalić, dok je s lijevog krila posebno aktivan bio Perišić uz Kramarića kojeg je bio pun teren.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U devetoj minuti imamo prvu veliku priliku Hrvatske, ubačaj Perišića odbio se do Pašalića na drugoj stativi, ali igrač Atalante nije pucao, već je htio odložiti Kramariću i obrana čisti.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska je napadala, a nova prava šansa čekala se do 20. minute. Opet ubačaj s lijeve strane, ovaj put od Barišića, a lopta dolazi do Kramarića koji puca sa sedam metara i ima gol na dlanu, ali Oblak pokazuje klasu.

Samo pet minuta kasnije Kramarić u priliku gura Livaju kojem je ipak zasmetao stoper i malo odbio loptu, a lokalni splitski heroj klizanjem nije stigao loptu iz mrtvog kuta. No, Livaja je na svom domaćem stadionu zabio osam minuta kasnije.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bila je to hajdučka akcija, Juranović s desne strane ubacuje na Pašalića, ovaj glavom gađa vratnicu, a lopta se odbija Livaji koji sam iz odbijanca glavom gađa prazna vrata za utakmicu iz snova u svom gradu.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska je nasrnula nakon pogotka, redale su se prilike pa sad i Perišić puca glavom, Livaja iz daljine, Barišić nehotice iz pokušaja ubačaja, ali sve Oblak čisti, kao i sjajnu priliku Kramarića u 43. minuti kad je napadač Hoffenheima zavaljao svog čuvara i jako pucao.

07.09.2021.,Split – Stadion Poljud, Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H, Hrvatska – Slovenija
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Išlo se tako na poluvrijeme s 1:0 uz sjajnu igru Hrvatske, Slovenci su tek dvaput zaprijetili, ali je Ivušić bio na mjestu. Drugo poluvrijeme igralo se dosta mirnije, Hrvatska je uglavnom imala loptu u nogama i neutralizirala je slovenski pritisak.

Najbolju priliku gledamo nakon 15 minuta igre kad je Kovačić krenuo u sjajan solo prodor koji je zaustavio tek Oblak i odbio u korner, a u 66. napokon dolazi do udvostručenja vodstva. Opet je to bila divna akcija puna brzih dodavanja.

Lopta je došla do Perišića na lijevom krilu, ovaj povratnom nalazi Pašalića na petercu koji lakoćom s tri metra gađa mrežu za novi “hajdučki” gol na Poljudu.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zlatko Dalić je nakon toga malo promiješao sastav, napravio je nove tri izmjene i uz osvježenu momčad išao u zatvaranje susreta. U 82. imamo novi bijeg i dribling, ovaj put Nikole Vlašića kojem je lopta ipak pobjegla do gol linije i nije uspio vratiti povratnu.

U 87. aktivni Vlašić pronalazi utrčalog Ivanušeca čiji se udarac s nekih 10 metara odbija od bloka natrag na njegovo stopalo i pokraj gola u gol-aut, a tri minute kasnije opet Ivanušec dobro dribla i puca s 14 metara iskosa, ali preko gola. No, ništa zato, to je samo pokazalo da su i igrači s klupe dali kvalitetu i svježinu.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Sve je to značilo da Hrvatska bez straha može dočekati kraj susreta i pobjedu te ostaje na diobi prvog mjesta skupine s Rusijom. Zabio je i Vlašić u trećoj minuti nadoknade nakon ubačaja Ivanušeca za još veće slavlje i sjajnu večer, mora se naglastiti, “hajdučke dice”.

Ipak, nakon ovakve partije s optimizmom možemo čekati listopadske akcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari