ODRŽAN ŽDRIJEB PLAY-OFF RUNDE LIGE PRVAKA Čitatelji portala Riječanin željeli Maribor, kuglice donijele grčki Olympiakos!

Idi na originalni članak

Čak 58 posto čitatelja u anketi web portala Riječanin poželjelo je za suparnika Rijeke u utakmicama play-offa Lige prvaka Maribor, no sudbina je željela drugačije…

Oglas

U sjedištu UEFA-e u Nyonu u 12 sati počeo je ždrijeb play-off runde Lige prvaka u kojem se po prvi puta u svojoj povijesti našao i HNK Rijeka.

Bijeli pri ždrijebanju parova play-offa nisu bili nositelji, kao što to nisu bili ni u trećem pretkolu no ipak su iz dalnjeg prednatjecanja Lige prvaka izbacili bolje postavljeni i favorizirani Salzburg (OVDJE).

Uoči ždrijeba

Potencijalni suparnici Riječanima bili su danski prvak Kopenhagen, grčki Olympiakos, škotski Celtic, ciparski APOEL i slovenski Maribor, a anketa našeg portala pokazala je da je čak 58 posto čitatelja za suparnika Rijeke u play-off rundi Lige prvaka poželjelo – slovenski Maribor (OVDJE).

Kuglice su za suparnika Rijeci ipak donijele grčki Olympiakos, vjerojatno najtežeg suparnika i višestrukog prvaka svoje zemlje čije ime i u europskim okvirima ima svoju veliku težinu.

Prva utakmica  igra se u Pireju 15. ili 16. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Rujevici.

Rezultati ždrijeba play-offa Lige prvaka (“ruta prvaka”):

Hapoel – Maribor

Celtic – Astana

Olympiakos – Rijeka

APOEL – Slavia Prag

Qarabag – Kopenhagen

“Ruta neprvaka”

Hoffenheim – Liverpool

Napoli – Nice

Young Boys – CSKA Moskva

Istanbul Başakşehir – Sevilla

Sporting CP v FCSB

Hajduku stiže engleski velikan, Osijek putuje u Austriju, Dinamu albanski predstavnik!

Nogometaši Osijeka će u doigravanju Europske lige igrati protiv Austrije iz Beča, a prva će se utakmica igrati u Gradskom vrtu.

Za plasman u skupinu Europske lige Hajduk će odmjeriti snage s Evertonom, a prvi dvoboj igra se u Engleskoj.

Dinamo je jedini u današnjem ždrijebu imao status nositelja, a u doigravanju će igrati protiv Skenderbeua iz Albanije. Prvi dvoboj igra se u Maksimiru.

Prve utakmice igrat će se 17. kolovoza, dok su uzvrati tjedan dana kasnije.

Exit mobile version