ODRŽAN ŽDRIJEB PLAY-OFF RUNDE LIGE PRVAKA Čitatelji portala Riječanin željeli Maribor, kuglice donijele grčki Olympiakos!

Čak 58 posto čitatelja u anketi web portala Riječanin poželjelo je za suparnika Rijeke u utakmicama play-offa Lige prvaka Maribor, no sudbina je željela drugačije…

U sjedištu UEFA-e u Nyonu u 12 sati počeo je ždrijeb play-off runde Lige prvaka u kojem se po prvi puta u svojoj povijesti našao i HNK Rijeka.

Bijeli pri ždrijebanju parova play-offa nisu bili nositelji, kao što to nisu bili ni u trećem pretkolu no ipak su iz dalnjeg prednatjecanja Lige prvaka izbacili bolje postavljeni i favorizirani Salzburg (OVDJE).

Uoči ždrijeba

Potencijalni suparnici Riječanima bili su danski prvak Kopenhagen, grčki Olympiakos, škotski Celtic, ciparski APOEL i slovenski Maribor, a anketa našeg portala pokazala je da je čak 58 posto čitatelja za suparnika Rijeke u play-off rundi Lige prvaka poželjelo – slovenski Maribor (OVDJE).

Kuglice su za suparnika Rijeci ipak donijele grčki Olympiakos, vjerojatno najtežeg suparnika i višestrukog prvaka svoje zemlje čije ime i u europskim okvirima ima svoju veliku težinu.

Prva utakmica  igra se u Pireju 15. ili 16. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Rujevici.

Rezultati ždrijeba play-offa Lige prvaka (“ruta prvaka”):

Hapoel – Maribor

Celtic – Astana

Olympiakos – Rijeka

APOEL – Slavia Prag

Qarabag – Kopenhagen

“Ruta neprvaka”

Hoffenheim – Liverpool

Napoli – Nice

Young Boys – CSKA Moskva

Istanbul Başakşehir – Sevilla

Sporting CP v FCSB

Hajduku stiže engleski velikan, Osijek putuje u Austriju, Dinamu albanski predstavnik!

Nogometaši Osijeka će u doigravanju Europske lige igrati protiv Austrije iz Beča, a prva će se utakmica igrati u Gradskom vrtu.

Za plasman u skupinu Europske lige Hajduk će odmjeriti snage s Evertonom, a prvi dvoboj igra se u Engleskoj.

Dinamo je jedini u današnjem ždrijebu imao status nositelja, a u doigravanju će igrati protiv Skenderbeua iz Albanije. Prvi dvoboj igra se u Maksimiru.

Prve utakmice igrat će se 17. kolovoza, dok su uzvrati tjedan dana kasnije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari