OI RIO: Barakude uspješno krenule u obranu zlata – pobijedile SAD sa 7-5

Hrvatski vaterpolisti su pobjedom u 1. kolu B skupine nad selekcijom SAD sa 7-5 (2-2, 1-1, 2-1, 2-1) krenuli u obranu zlatne medalje osvojene prije četiri godine u Londonu

Prvo poluvrijeme hrvatski su vaterpolisti bezuspješno pokušavali probiti čvrstu obranu SAD čiji su se igrači povukli ispred vratara Mosesa i time potpuno onemogućili da lopta dođe do naših centara Lončara i Krapića. Šut iz vana danas nije služio našeg ponajboljeg igrača Sandra Sukna i to je glavni razlog što je prvi dio utakmice završen 3-3.

Amerikanci su početkom treće četvrtine poveli drugim golom Azaveda koji koristi prednost igrača više, a na isti način uzvraća i Luka Bukić koji je postigao jedini pogodak Hrvatske iz šest situacija sa igračem više koliko smo ih imali u ovoj utakmici.

Prvo vodstvo Hrvatske od 5-4 donosi nam Šetka sredinom treće četvrtine, a isti igrač nas dovodi u prednost od dva gola početkom posljednje četvrtine. Kada je Maro Joković 5:30 minuta prije kraja utakmice postigao svoj drugi pogodak i povećao prednost na tri gola razlike pobjednik je bio praktički odlučen.

Vaterpolisti SAD uspjeli su do kraja utakmice preko Roelsa samo umanjiti poraz, a njegov pogodak iz efektnog log udarca bio je je jedini gol koji je primio Bijač u situacijama kada su momčadi u bazenu bile brojčano izjednačene. Sa 13 obrana kapetan drubrovačkog Juga bio je naš ponajbolji igrač i dostojno je zamijenio na golu nositelja zastave na svečanom otvaranju Josipa Pavića.

Sljedeću utakmicu naši vaterpolisti igraju rano utorak, 9. kolovoza u 1,50 protiv reprezentacije Crne Gore.

Utakmica je odigrana na plivalištu Maria Lenk, a sudili su Margeta (Slovenija) i Flahive (Australija)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković 2, Bukić 1, Macan, Bušlje , Sukno 1 (1), Krapić, Šetka 2, Garcia, Bijač.

SAD: Moses, Dunstan, Hallock, Obert, Roelse 1, Cupido, Samuels, Azevedo 2, Bowen 1, Bonnani 1, Smith, Mann, Baron.

PETERCI: Hrvatska 1 (1), SAD 0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 6/1, SAD 8/4.

(Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari