OI RIO: Težak poraz rukometaša; Duvnjak se ispričao navijačima

Igrali smo stvarno očajno, ispričavam se svima u domovini za ovaj poraz, kazao je nakon poraza od Katara (23-30) na OI u Riju hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak

Na otvaranju rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru reprezentacija Hrvatske je doživjela težak poraz od Katara 23-30 (8-15).

Duvnjak je postigao dva gola na utakmici iz šest pokušaja, te se uklopio u vrlo loše izdanje naše momčadi.

“Ovo je stvarno bilo loše, imali smo stvarno loš ritam i onda smo ušli u pogreške u nastojanju da ih stignemo. Još ne mogu vjerovati da smo od njih gubili 10 razlike, iako su oni ipak svjetski doprvaci”, kazao je Duvnjak, koji je ipak optimističan glede daljnjeg natjecanja.

rukomet duvnjak katar

“Nije sve još gotovo, ovo je tek početak. Može se i samo sa dvije pobjede do četvrtfinala, a potom osvojiti zlato”.

Nakon ovog bolnog poraza treba ostati smiren, ne paničariti i ispraviti pogreške u narednim utakmicama, kazao je nakon teškog poraza od Katara (23-30) izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić.

“Naravno da nije bilo dobro, donekle smo igrali samo prvih 20 minuta. Katar je svjetski doprvak i ako s takvom momčadi ne uđete u utakmicu na pravi način, onda je poraz neminovan. Ja osobno mislim da smo mi izgorili od prevelike motiviranosti i želje, a kad nisu ulazili čisti ziceri, onda smo izgubili koncentraciju i više nismo djelovali kao momčad”, kazao je Babić, koji je naglasio da je sada važna smirenost.

“Svakako ne treba paničariti, moramo se smiriti i ispraviti sve pogreške kojih je u ovoj utakmici bilo jako puno. Forma nam očito nije najbolja, još imamo problema s kojima smo se susretali u pripremama, ali ja ne gubim nadu. Ako smo morali izgubiti, bolje da je to bilo odmah na startu”.

Sljedeću utakmicu rukometaši igraju protiv Argentine.

“Argentinu jednostavno moramo pobijediti, ali ćemo morati igrati puno bolje od ovoga”, kazao je Babić, koji je odbio komentirati činjenicu da je teškom porazu “kumovao” i rani početak utakmice, u 9.20 sati po brazilskome vremenu.

“Ne, to nije razlog.Uostalom, i Katranima je to bilo rano”.
Premda je Katar aktualni svjetski doprvak i prvak Azije nitko nije očekivao ovako težak poraz hrvatske vrste.

Igra koju su hrvatski rukometaši pokazali u ovom susretu jedna je od naših najgorih predstava posljednjih godina. Koliko su odabranici Željka Babića odigrali loše pokazuje i podatak o čak četiri promašena sedmerca u prvom poluvremenu i svega 35 posto realizacije napada uz tek tri obrane Ivana Stevanovića u prvih 30 minuta.

Katar je odlično ušao u utakmicu i poveo je 2-0 i 4-1. Hrvatska je smanjila na 3-4 i imala napada za izjednačenje i to je bio trenutak kada smo u prvom dijelu bili najbliže poravnanju. U 20. minuti Katar je prvi put pobjegao na plus četiri (8-4), u 28. minuti je bilo 13-8, a do konca poluvremena ekipa koju vodi španjolski stručnjak Valero Rivera je zabila još dva gola za velikih 15-8 na poluvremenu.

U drugom dijelu Katar je u dva navrata imao i čak 10 golova prednosti (18-8, 28-18) i hrvatskoj reprezentaciji je prijetio najteži poraz na olimpijskim igrama ikada. Srećom, to se nije dogodilo, no poraz od sedam razlike naš je drugi najteži na OI. Najveći poraz, od -9 (18-27) doživjeli smo od Švedske na OI u Atlanti 1996. međutim Hrvatska je tada već osigurala plasman u polufinale i utakmica nije imala rezultatsku važnost.

Aktualne svjetske doprvake do pobjede su predvodili Žarko Marković sa 10 i Rafael Capote sa šest golova, dok su vratari Danijel Šarić i Goran Stojanović sakupili ukupno 14 obrana. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Manuel Štrlek s pet i Luka Stepančić sa četiri gola.

U skupini A danas se još sastaju Danska – Argentina, te Francuska – Tunis.

U dvoboju 2. kola hrvatske rukometaše 9. kolovoza očekuje utakmica protiv Argentine.

HRVATSKA – KATAR 23-30 (8-15)

Hrvatska: Stevanović, Pešić, Duvnjak 2, Stepančić 4, Kopljar 1, Gojun, Horvat 2 (1), Karačić 1, Štrlek 5, Čupić 3 (1), Mamić 2, Slišković, Brozović, Kozina 3

Katar: Šarić, Stojanović, Marković 10 (4), Mabrouk 1, Bagarić 1, Roine 2, Capote 6, Murad 1, Memišević 1, Alrayes 5, Megdich, Fernandez, Mallash 3, Zakkar

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Katar 12 minuta

Sedmerci: Hrvatska 2/6, Katar, 4/4
hina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari