OPATIJA JE I SPORTSKA DESTINACIJA: Hrvatska kickboxing reprezentacija za EP u Turskoj pripremat će se u Opatiji

Opatija će ove jeseni prvi puta od hrvatske neovisnosti ugostiti jednu reprezentaciju koja će u kolijevci hrvatskog turizma odraditi glavne pripreme pred odlazak na Europsko prvenstvo

Riječ je o hrvatskoj kickboxing reprezentaciji koja će sredinom listopada u Opatiji boraviti tjedan dana. Tridesetak najboljih hrvatskih kickboksača pripremat će se od 10. do 16. listopada u Opatiji pred odlazak na Europsko prvenstvo koje se će se održati u Turskoj i na kojem se očekuje više od 1.200 sudionika-boraca.

“Napokon će zahvaljujući suradnji Hrvatskog kickboxing saveza i Opatija Fight Cluba biti realizirana višegodišnja želja da reprezentacija odradi zajedničke pripreme pred odlazak na jedno veliko međunarodno natjecanje. Svi reprezentativci, među kojima već ima i ranijih osvajača medalja s Europskog i Svjetskog prvenstva, imat će sjajne uvjete za pripremu. Svi će biti smješteni u hotelu Villa Dubrava, trenirat će dva puta dnevno u sportskoj dvorani “Marino Cvetković”, a na raspolaganju će im biti i usluge Thalassotherapije koja se u posljednje vrijeme sve više specijalizira i za područje sportske medicine”, rekao je Zoran Zdelar, predsjednik Odbora za medije i marketing Hrvatskog kickboxing saveza.

“Moram najprije zahvaliti HKBS-u i predsjedniku Tomislavu Bilandžiću koji je prepoznao Opatiju kao sjajno odredište za pripreme reprezentacije i mogu samo iskazati zadovoljstvo što će najbolji hrvatski kickboksači stići kod nas na tjedan dana. Nema sumnje kako je ovo od iznimnog značaja za reprezentaciju i vjerujem kako će zahvaljujući ovome u Turskoj postići još bolje rezultate”, dodao je predsjednik Opatija Fight Cluba Mladen Kranjčec.

Ključni partner u dovođenju reprezentacije u Opatiju, osim već spomenutog OFC-a, je također Thalassotherapia Opatija na čelu s dr. Viktorom Peršićem.

“Reprezentacija će u nama imati iznimno kvalitetnog partnera u ovim pripremama i iznimno mi je drago što smo započeli suradnju s jednom od najuspješnijih hrvatskih reprezentacija uopće. Kod nas će na raspolaganju imati široki medicinskih raspon usluga i bit ćemo im maksimalno na raspolaganju kako bi uz naše stručnjake što spremniji otputovali na Europsko prvenstvo”, rekao je dr. Marko Boban, pomoćnik ravnatelja Thalassotherapije Opatija.

“Drago mi je što ovdje danas u ime Turističke zajednice Opatije mogu zahvaliti OFC-u na sjajnoj suradnji već dulji niz godina. Zaista su kroz borilačke sportove donijeli Opatiju značajnu promociju, a ovo je samo nastavak njihovog kvalitetnog rada. Sve više klubova i sportaša prepoznaje Opatiju kao pravo odredište za pripreme i sjajno je što ćemo imati priliku ugostiti hrvatske kickboksače”, poručila je Suzi Petričić, direktorica TZ Opatija.

Podrška hrvatskoj reprezentaciji ovom prilikom neće izostati ni od čelnih ljudi Grada Opatije.

“Možemo se pohvaliti da u svom gradu nakon izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane imamo sjajnu infrastrukturu i ovo je samo logičan slijed događaja. Opatija Fight Club ulaže iznimne napore u organiziranje brojnih događaja te im moram ovom prilikom čestitati i na dovođenju hrvatske reprezentacije zahvaljujući kojoj će Opatija sigurno dobiti dodatnu promociju diljem regije”, rekao je opatijski dogradonačelnik Fernando Kirigin.

Javni trening-mečevi

Spomenimo i kako će pred kraj pripremnog kampa hrvatske kickboxing reprezentacije u Opatiji biti održani javni kontrolni sparinzi koji će biti otvoreni za medije i gledatelje, kako bi se i sami uvjerili u kvalitetu i spremu boraca prije nego što otputuju u Tursku u novi lov na zlatne medalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari