VETERANI INTERA I RIJEKE ZA PAMĆENJE: Nizom sjajnih poteza oduševili riječku publiku, sav prihod djeci

Dva kapetana, Zanetti i Mladenović - nema popuštanja ni milimetra! (foto: HNK Rijeka)

Javier Zanetti, koji je bio najtraženija osoba za zajedničku fotografiju, djelovao je kao da bi bez problema mogao ponovo obući dres i igrati na najvišoj razini.

RIJEKA VETERANI – INTER FORVERE 1:1

Stadion HNK Rijeka. Sudac: Ivan Bebek. Pomoćnici: Linić i Kezele.

Strijelci: 0:1 Bianchi (23′), 1:1 Flego (69′).

RIJEKA VETERANI: Radman, Grgurević, Čaval, Milinović, Brajković, Mladenović, Sharbini, Rački, Šarić, Miletić, Dobrić. Još su igrali: Bradičić, Šumberac, Grubišić, Dragoslavić, Aleksić, Brajković, Sherifi, Marković, Gibičar, Svetec, Flego, Mrnjaus, Florijančić, Hasančić.

INTER FOREVER: Toldo, Baresi, Colonnese, Fresi, Cesar, Bianchi, Zanetti, Pizzi, Karagounis, Carbone, Morello. Još su igrali: Mondini, Milanese, Berti, Baggio, Pizzi, Choutos.

Bio je to jedan prekrasan dan na stadionu HNK Rijeka. Dok je sunce polako zalazilo za Učkom, veterani Rijeke i Intera Forever zauzeli su travnjak i nizom sjajnih poteza oduševili riječku publiku koja je na jednom mjestu imala priliku vidjeti mnoga poznate lica iz svijeta nogometa koje su donedavno mogli gledati samo na malim ekranima.

rijeka inter humano

Javier Zanetti, koji je bio najtraženija osoba za zajedničku fotografiju, djelovao je kao da bi bez problema mogao ponovo obući dres i igrati na najvišoj razini. Francesco Toldo u završnici je ostavio rukavice na klupi i pojačao desni bok Intera, a Nicola Berti zabavljao je sve prisutne. Giorgos Karagounis koji je s Grčkom osvojio naslov prvaka Europe, srdačno se pozdravio s Goranom Vlaovićem i Danijelom Šarićem, bilo je tu još puno slučajnih susreta i evociranja nekih davnih uspomena iz igračkih dana.

Na travnjaku je pak bilo puno lijepih poteza, ali i simuliranja, traženja prekršaja, klizećih startova, sve ono što krasi jedan derbi. I veterani Rijeke dokazali su zašto su nekada nosili najdraži dres. Admiru Hasančiću ništa nije bilo teško, legendarni Haso u jedno je popodne odigrao dvije utakmice. Bilo je tu puno efektnih poteza, kao što je lijep pokušaj Račkog koji je jednostavno i iz prvog dodira natjerao Tolda na intervenciju.

Inter je poveo golom Bianchija u 23. minuti, a Rijeka je dočekala svoj trenutak u 69. minuti s bijele točke. Flego je preuzeo odgovornost, Toldo u tom trenutku više nije bio na vratima, a Mondini nije pogodio stranu – 1:1.

Rezultat na kraju krajeva nije bio važan. Pogled Dalibora Horvata, idejnog začetnika akcije Sve za djecu – kao kap vode na dlanu, govorio je više od riječi. Humanitarna akcija je uspjela, a vjerna riječka publika pljeskom je nagradila veterane Rijeke i Intera.

Zabavna predigra

Zanimljiva je bila i utakmica odigrana prije ove koja se pretvorila u pravu golijadu. U momčadima All Star i Humanih zvijezda zaigrali su Admir Hasančić, Tomislav Erceg, Goran Vlaović, Senad Brkić… Bilo je puno majstorskih poteza  ali i zabave – voljom za postizanje pogotka (na bilo koji način!) plijenio je Mirza Džomba, trkački je sve od sebe dao i boksač Mario Šivolija, bubnjar Bob Grujičić pokazao je da (još uvijek) zna braniti, a branio je i reper Gane Rimatore.

Foto: HNK Rijeka

HUMANE ZVIJEZDE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari