Orijent 1919 prekinuo negativan niz poraza

Nogometaši Orijenta 1919 uspjeli su prekinuti negativan niz neodlučenim rezultatom protiv Dugopolja i tako su došli do prvog boda u nastavku prvenstva u drugoligaškom društvu

Nakon slabog prvog poluvremena, u drugom dijelu gosti iz Rijeke bili su bolji, zasluženo su osvojili jedan bod, bili su blizu osvajanja sva tri boda u Dugopolju.

Bio je to susret dviju momčadi koje nisu ušle u nastavak sezone kako se to od njih očekivalo, a susret su bolje otvorili domaćini preko Rodića koji je pucao glavom iz blizine, a vratar Boglić obranio je njegov udarac u 5.minuti. Do sljedeće opasnosti pred golom Orijenta je došlo u 10. minuti kada je s nekih dvadesetak metara pucao Jenjić, ponovno je čuvar mreže gostiju bio na mjestu, dok  tri minute kasnije Brnić bježi obrani gostiju, izlazio sam ispred Boglića, no rezultat ostaje onaj početni, 0:0.

Svoju  premoć domaćini su materijalizirali u 34. minuti, strijelac je bio Rodić. S desne strane ubacio je Karabatić, a  najviši u skoku pred vratima Boglića bio je 37-godišnji Rodić, koji je glavom s nekih desetak metara pogodio mrežu, vratar gostiju bio je nemoćan, dok je samo tri minute kasnije Javorčić uposlio Brnića, koji je pucao iz blizine, lopta je otišla tik pored lijeve stative gola gostiju te je rezultat na poluvremenu bio 1:0 za domaćine.

Na poluvremenu trener Edo Flego napravio je dvije izmjene, gdje su umjesto Marota i Mohorovičića priliku dobili napadači Petrović i Durdov.

Promjene u redovima gostiju donijele su ploda, a gosti su stigli su izjednačili u 60. minuti, kada je s lijeve strane ubacio je Delibegović, a naspretniji pred vratima Silića bio je Durdov, koji je iz blizine pogodio mrežu Dugopolja za  1:1.

Sporni trenutak dogodio se u 69. minuti, kada je Dukađin idealno uposlio Durdova, koji je pobjegao obrani gostiju, ušao je u kazneni prostor, lopta mu je malo pobjegla, Silić je istrčao, napadač gostiju je pao, gosti su očekivali da sudac pokaže na bijelu točku, a umjesto kaznenog udarca sudac je Durdovu pokazao žuti karton zbog simuliranja.

Stopostotnu priliku promašio je u 74. minuti Dukađin nakon pogreške Kurtovića, napadač gostiju je krenuo sam prema vratima Silića, pucao je lijevom nogom s desetak metara, no lopta je otišla preko gola te se rezultat do kraja nije mijenjao i ostalo je Dugopolje- Orijent 1919 1:1.

Druga HNL – 20. kolo

DUGOPOLJE – ORIJENT 1919 1:1

Igralište ŠC Hrvatskih vitezova. Gledatelja 100.

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec) 7

Strijelci: 1:0 Rodić (34), 1:1 Durdov (60)

Žuti kartoni: Javorčić (Dugopolje), Macolić, Petrović, Durdov (Orijent 1919)

DUGOPOLJE: Silić 5,5, Bašić 6, Kurtović 5, Čerina 5,5, Karabatić 6, Jenjić 5,5, Javorčić 6 (89 Bosančić -), Rodić 7 (56 Mikulić 5,5), Ćubelić 5,5, Brnić 5, Bagarić 5 (72 Kovačević -)

ORIJENT 1919: Boglić 7, Mulac 6, Fatić 6, Macolić 6,5, Marot 5 (46 Durdov 7), Jadric 6 (81 Zrilić -), Putnik 6, Mohorovičić 5 (46 Petrović 6), Delibegović 6,5 (90 Srzentić -), Gadže 6, Dukađin 6 (81 Jelić -).

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari