POBJEDOM DO LIGE ZA PRVAKA

U subotu na Mavrincima (18): Utakmica sezone za košarkaše Adria Oil Škrljeva, stiže Cedevita Junior

Pred košarkašima Adria Oil Škrljeva utakmica je sezone. U dvorani na Mavrincima sutra od 18 sati gostuje Cedevita Junior, razvojna ekipa Cedevite Olimpije.

To je momčad koja je ove godine ušla u prvi razred hrvatske košarke, HT Premijer ligu. Pod vodstvom izbornika reprezentacije Hrvatske Damira Mulaomerovića odličnim je igrama u prvenstvu dosegnula sam vrh i trenutno drži drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s pobjedom manje od ekipe Splita, a ništa manji uspjeh nije ni finale kupa s Cibonom odigran na jednu loptu.

Bili su ”Vitamini” privremeno i na prvom mjestu, ali su u srijedu izgubili od gradskog rivala Cibone 81:74 pa je sada Split ostao usamljen na vrhu pred početak Lige za prvaka. Ove dvije ekipe susrele su se prošle nedjelje u dvorani II Doma sportova u Zagrebu u okviru posljednjeg 22. kola HT Premijer lige, a pobjeda je pripala domaćim košarkašima 86:78.

Sutrašnji dvoboj je zaostala utakmica još iz prvog dijela i to posljednjeg 11. kola.

Zelenima sa Škrljeva igra samo pobjeda koja bi ih omjerom 11:11 lansirala u Ligu za prvaka i ljubiteljima košarke donijela pet atraktivnih utakmica u dvorani na Mavrincima odnosno dvoboje Adria Oil Škrljeva  – ponovno sa sutrašnjim protivnikom ali i Zadrom, Splitom, Cibonom te Goricom.

Domaća ekipa u slučaju poraza bi morala čekati posrtaj glavnog konkurenta Zaboka protiv Sonik Puntamike u također zaostaloj utakmici,koja se igra u Zaboku sutra od 19 sati. No, očekivati pobjedu Sonik Puntamike, koju su u protekla dva tjedna zbog neisplaćenih plaća napustili gotovo svi igrači pa igraju s nekoliko seniora i izrazito pomlađenim sastavom, gotovo je ravno čudu. Za očekivati je da će utakmica ići u samo jednome smjeru.

Trener Damir Rajković ne može računati na Daniela Zovka koji je došao u drugom dijelu prvenstva,pa nema pravo igrati susret iz prvog. Probleme s leđima ima i Zadranin Toni Jelenković koji je prošle nedjelje u Zagrebu igrao pod injekcijama, no biti će spreman za sutrašnji susret.

No, košarkaši Adria Oil Škrljeva su već ove godine pokazali i da se unatoč problemima s rosterom mogu nositi s najjačim ekipama lige te su ove sezone na Mavrincima pali Zadar i Gorica, dok je Split pobijedio u izrazito neizvjesnoj utakmici.

„Spremamo se cijeli tjedan. Cilj je pobjeda koja nas vodi u Ligu za prvaka. Svi koji mogu igrati će se baciti na parket, da ostvarimo pobjedu protiv Cedevite Junior. Sva dosadašnja odigrana kola, od prvog do dvadeset i prvog, bili smo iznad crte koja vodi u Ligu za prvaka. Vjerujem da će tako i ostati nakon sutrašnje utakmice“, kazuje trener Rajković.

Ljubitelji košarke mogu prisustvovati utakmici uz predočenu Covid putovnicu ili negativan test na Covid-19.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari