OSIJEK-RIJEKA 1:1 Rijeka pokradena! Golom iz penala u „100. minuti sudačke nadoknade“ ostala bez dva boda!

 

OSIJEK-RIJEKA 1:1 (0:1)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Utakmica 17. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 500. Suci: M. Matoc iz Zaprešića, pomoćnici I. Modrić i I. Krmar (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Bezjak (45). 1:1 Škorić (90+)

RIJEKA – Vargić, Ristovski, Lešković, Samardžić. Žuta, Močinić, Maleš, Radošević, Tomasov (Bradarić), Balaj (Roshi), Bezjak (Vešović).
U pričuvi: Prskalo, Ikić, Mitrović, Bradarić, Vizinger, Roshi i Vešović.

OSIJEK – Mikulić, Arsenić, Džolan, Lesjak, Špičić, Kurtović, Šorša, Roce, Čuljak (Perošević), Škorić i Grgić.
U pričuvi: Žitnjak, Špoljarić, Mandić, Perošević, Ugarković, Matas i D. Mihaljević.

Rijeka je dva boda izgubila u – čini se – petoj minuti sudačke nadoknade (ako ne i kasnije) golom iz nepostojećeg kaznenog udarca – Bradarić je navodno na nedozvoljeni način zaustavio Arsenića u pokušaju da ovaj ugrozi Vargićev gol, a sudac Matoc pokazao je ono što je vjerojatno “tražio” cijelu utakmicu – bijelu točku za domaćine! Škorić je iz penala zabio za 1:1! Nastao je “cirkus” na terenu, a slabi sudac Matoc dijelio je opomene “na sve strane” iznerviranim Riječanima, među kojima je prednjačio temperamentni pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance.

Eto što ti je nogomet: momčad Rijeke je po isteku 45. minute prvog poluvremena u svlačionicu otišla s vodstvom od 1:0 lijepom zgoditkom Romana Bezjaka postignutim tek nekoliko sekundi prije isteka vremena za igru, mada su „bijeli“ odigrali vjerojatno najskromnije poluvrijeme ove polusezone!

Riječani su po prvi put ove polusezone morali igrati u gotovo zimskim uvjetima, i ta činjenica kao da se odrazila na kvalitetu njihove izvedbe u prvom poluvremenu. Pored toga, njihove redove zasigurno je poljuljalo i neugodna spoznaja da ih je „na cjedilu“ ovoga puta (bez objašnjenja!) ostavio njihov kapetan Anas Sharbini koji se nije pojavio na mjestu okupljanja pred putovanje autobusom u Slavoniju (prema riječima pomoćnika sportskog direktora Ivana Mancea, Sharba će biti kažnjen prema odredbama klupskog pravilnika!). U konkurenciji za utakmicu nije bilo ni ozlijeđenih Jugovića i Moisesa.

Tijekom prvog poluvremena na trenutke veći posjed lopte gostiju samo je maskirao činjenicu da riječki veznjaci i napadači nisu imali jasnu ideju što s tom loptom i učiniti, pa su Osiječani bili ti koji su u prvoj četvrtini utakmice nanizali nekoliko prilika za postizanje zgoditka. Već u 25. sekundi Šorša je proslijedio loptu u peterac, Lešković odbio loptu do natrčalog Grgića čiji je pokušaj glavom zamalo bio neprecizan. Nekoliko minuta nakon toga u dva je navrata pokušao Kurtović, a u 15. nogometni trenutak za pamćenje – Roce je odlično izveo “slobodnjak” sa 22 metra, gađao je gornji lijevi kut, ali je Vargić sjajnom intervencijom obranio! Nakon udarca iz kuta stoper domaćih Lesjak upućuje loptu pokraj desne vratnice, a u 18. Kurtović dubinskom loptom traži Grgića koji je krenuo prema Vrgiću, ali je vratar Riječana na vrijeme istrčao i klizećim startom spasio svoja vrata.

Napokon, u 33. minuti prva prava prilika za Riječane – Tomasov je ubacio iz kornera, Samardžić najviše skočio i pucao glavom, a lopta je otišla dvadesetak centimetara iznad grede! Nakon jednog nepreciznog dalekometnog pokušaja Radoševića, u posljednjim trenucima prvo dijela utakmice stiže pogodak Riječana: Tomasov je asistirao Bezjaku koji prima loptu u kaznenom prostoru a onda snažnim i preciznim udarcem pogađa bliži gornji kut Mikulićevih vrata.

U drugo poluvrijeme ušlo se u poprilično izjednačenom ritmu, iako su konkretnije krenuli ponovno Osječani. U 54. minuti Lešković je klizećim startom spašavao ispred nadolazećeg Šorše, a u 58. neugodan udarac Peroševića po travi zaustavio je ponovno danas odlični Vargić. Četiri minute nakon toga Šorša je bio u obećavajućoj situaciji, ali se izborio samo za ubačaj iz kuta.

U 68. odlična prilika domaćih za izjednačenje! Špičić je ubacio s lijeve strane, a Šorša za dijelić sekunde zakasnio u petercu ugurati loptu u mrežu! Dobru priliku domaći su imali i u 75. – Šorša je proigrao Grgića no Vargić spašava intervenirajući ispred Mandića.

I Riječani su napokon priprijetili minutu kasnije – ubrzo nakon što je ušao u igru umjesto sunarodnjaka Balaja, Roshi se “sjurio” prema osječkim vratima ali je loše ubacio loptu pred vrata Mikulića. Mogao je Roshi i u 81. minuti bolje riješiti jednu situaciju i odlučiti pobjednika, no njegov udarac osječki vratar je obranio

Slična situacija u 84. minuti – pucao je Bradarić, lopta je okrznula Lesjaka i umalo prevarila Mikulića koji je ipak sačuvao mrežu. Na taj način „patnje“ Riječana se nastavljaju, jer sada Kurtović u 86. minuti pokušava lobom iznenaditi Vargića koji krajnjim naporom „vadi“ loptu u korner. Odmah u sljedećoj minuti nova panika u redovima Riječana – Škorić je ubacio iz kuta, stoper domaćih Arsenić je skočio na pet metara od Vargića, ali je loptu zahvatio ramenom i ona je otišla preko grede! U prvoj minuti sudačke nadoknade još jedna sjajna prigoda za Osijek! Matas je na drugoj vratnici proigrao Škorića koji je pucao u padu sa svega pet metara, a lopta je otišla pokraj desne vratnice!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari