(OSVRT) NAPOKON HRVATSKA! Sada se pitamo koje je pravo lice ove reprezentacije

Kako smo znali pokuditi, tako valja i pohvaliti. Jučerašnja izvedba „kauboja“ protiv Islanda je došla kao penicilin za onih 60 minuta „horora“ protiv Norveške.

Piše: Christian Brozović

Ne, nije Hrvatska reprezentacija odjednom ponovno postala supersila niti je nakon jučerašnje utakmice ona nekakav favorit za medalje, ali je vratila osmijeh na rukometna lica diljem zemlje, a posebice na lica igrača koji su najbitniji u cijeloj priči.

Guštali smo jučer gledajući rastrčanu i u obrani strašno borbenu momčad, ali prije svega valja pohvaliti disciplinu u igri, naročito u napadačkom djelu, ali i obranu u kojoj su igrači trenera Željka Babića napokon izgledali kao rukometaši i ekipa, a ne kao nasumično složena momčad sa ulice.

Kažu mnogi stručnjaci da je igra u obrani stvar volje, ali jučer se dokazalo da to ipak nije jedina predispozicija za uspješno branjenje. Treba imati i puno taktičke pripremljenosti i znanja da bi se obranili protiv bilo koje od ekipa koje sudjeluju na ovom Europskom prvenstvu. Jučer su dečki demonstrirali da mogu i znaju.

U utakmici protiv Islanda smo saznali da je Mirko Alilović doputovao u Poljsku, da Marino Marić može promašiti vratara te da ta 5-1 obrana može itekako funkcionirati ako se Kopljar malo spusti u koljenima. Ali šalu na stranu, zaista je to jučer izgledalo dobro i neka se tako nastavi.

I sada se pitamo koje je pravo lice ove generacije i ove reprezentacije. Da li je to ona priča u kojoj nas Norvežani „pune“ sa svih mogućih i nemogućih pozicija, pa i preko trostrukog dvometarskog bloka, ili je to priča u kojoj je naša selekcija imala loš dan, a onda se iskalila na Islandu te vjerojatno u reprezentativnu mirovinu poslala zvijezde poput Peterssona i Sigurdssona.

Pravo lice ćemo saznati već u četvrtak. Prenijeli smo dva boda u taj drugi krug, odnosno skupinu u kojoj nas čekaju stari „prijatelji“.

Francuska možda nije tako svježa i moćna kao ranijih godina ali je i dalje glavni „igrač“ u svijetu rukometa. Za nas su oni i dalje ime koje nam je nabilo komplekse.

Tu su i Poljaci koji svoju snagu crpe iz 10 tisuća grlatih sunarodnjaka te su njome slomili i Francuze, a ni Makedoniju se ne smije zapostavit. Jesmo li spremni spremni ući u bitku za polufinale, pokazat će već prva utakmica i to protiv reprezentacije Makedonije trenera Ivice Obrvana koju predvodi sjajni Kiril Lazarov.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari