(OSVRT) NORVEŠKA RAZOTKRILA SLABOSTI: Za zapaženi rezultat rukometaša na EP mora se dogoditi – pravo čudo?!

Iako rukometaši izbornika Željka Babića nisu ispraćeni na Europsko prvenstvo sa onim najvišim očekivanjima, dio javnosti ipak očekuje borbu za medalje. Jučerašnji sraz „kauboja“ sa (samo) solidnom Norveškom je nažalost pokazao sve boljke ove „nove“ reprezentacije

Piše: Christian Brozović

Dok je pobjeda nad Bjelorusijom bila posve očekivana i do nje se došlo prije svega zahvaljujući odličnom Ivanu Stevanoviću na vratima te fizičkim padom Serheia Rutenke u drugome dijelu utakmice, jučerašnji sraz sa Norvežanima je pokazao sve ono čega su se mnogi rukometni stručnjaci u domovini ali i izvan nje pribojavali.

Nakon sasvim pristojnog otvaranja utakmice u kojem se Hrvatska nametnula svojim autoritetom ali i planom u igri te disciplinom, već sa prvim rotacijama je došlo do problema i potpune konfuzije u igri Babićeve momčadi. Osciliranja su bila gotovo nevjerojatna. Od odličnih 5-6 minuta do totalnog kaosa u kojemu je jedino Domagoj Duvnjak svojim induvidualnim potezima držao utakmicu u egalu.

Gotovo je nevjerojatna bila Norveška lakoća postizanja pogodaka i to preko središnjega djela obrane koji bi trebao biti najveći „forte“ u našoj selekciji, a gdje caruju redom dvometraši. U tu lošu predstavu obrane uklopio se i Mirko Alilović koji za sada drži posljednje mjesto na statističkoj listi uspješnosti u obavljanju svojega posla na ovom Europskom prvenstvu.

Ukoliko prihvatimo da je rukomet sport u kojemu vratar i njegova predstava uvelike određuju kretanje rezultata, nije teško detektirati gdje leži veliki dio problema. Brojka 0 u rubrici „obrane“ u drugome dijelu utakmice je nešto što je na takvoj razini natjecanja neoprostivo u smislu rezultata.

I zaista je u nekim trenucima jučerašnje utakmice bilo jako teško gledati igru donedavne svjetske rukometne velesile. Stihijski, bez nekog velikog plana u igri, sve na leđima jednog igrača i njegove inspiracije koja nam nažalost jučer protiv tek solidne Norveške nije pomogla.

Dojam je da će se za bilo kakav rezultat vrijedan spomena morati dogoditi pravo malo čudo i neviđena transformacija, ali pustimo kritike i pričekajmo sutrašnji sraz s Islandom koji se neočekivano „poskliznuo“ na Bjelorusiji.

Hrvatska već sutra može okončati ovu Europsku smotru, a mi se nadamo da to neće biti tako – iako sam pogled na raspored Prvenstva i saznanje da nas u drugome krugu natjecanja čekaju Francuzi i Poljaci izaziva nelagodu u srcima ljubitelja rukometa.

Foto: hrs.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari