OVAKO VIŠE NIJE MOGLO: Punčec „na ledu“, Župarić traži novi klub

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ozbiljno i odlučno zvučale su riječi Matjaža Keka na sinoćnjoj konferenciji za medije nakon utakmice Rijeka – Istra 1961 (3:3). Nagovijestio je „buran tjedan“ u svlačionici, a bura je zapuhala već danas…

Prema svemu sudeći, na izlaznim vratima kluba je Dario Župarić kojeg klub nastoji prodati u Belgiju, točnije u Anderlecht.

I dok se ova odluka struke HNK Rijeke može podvesti pod onu „prilika je, isplati se“, druga odluka – suspenzija Roberta Punčeca – pokazuje da je i Matjažu Keka i ljudima oko njega dosta strpljenja kada je igra najuže obrane Bijelih u pitanju.

Greške riječkih stopera dugo su se tolerirale i podvodile pod sintagmu „sportske nesreće“ ili „svakome se može dogoditi“, no Kek je sinoć skinuo rukavice i nazvao stvari pravim imenom – „nonšalancija“, „dekoncentracija“ i „nedovoljno zalaganje“. A tako se u Rijeci ne može egzistirati, pogotovo ne pod Kekom.

Prema informaciji koju je prenio Novi list, Roberto Punčec suspendiran je od strane kluba zbog verbalnog okršaja s Kekom nakon utakmice, no i bez verbalnog sukoba kazna za sinoćnju prezentaciju svakako bi uslijedila. Puno ljudi je i na tribinama zavapilo „ne može Heber toliko zabiti koliko obrana može primiti…“.

Netko je možda pomislio da će i ovo proći bez posljedica jer Rijeka za šest dana ide na noge Dinamu u Zagreb, no Matjaž Kek oduvijek, a pogotovo otkako je u Rijeci, vjeruje i uzdaje se samo u „voljne“, „sposobne“ i „zdrave“.

To će u nedjelju vjerojatno biti Escoval i Capan koji će morati začepiti sve prolaze prema Slugi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari