SUPERSPORT HNL

POBJEDA!! Ispunjena Rujevica dobila neočekivanog junaka, bijeli pobijedili Lokomotivu za ostanak na vrhu HNL-a!

Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 4:0 u utakmici 23. kola SuperSport HNL-a. Bijeli su sjajnom igrom stigli do nova tri boda zadržavši vrh ljestvice. Lijevi bočni Bogojević dočekao je svoju priliku u prvih 11 Sopićeve momčadi pa minutažu iskoristio kao golgeter najviše klase, za dva prekrasna pogotka!

RIJEKA – LOKOMOTIVA 4:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 23. kola Supersport HNL. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Gledatelja: 7693.

Stirjelci: 1:0 Bogojević (10), 2:0 Bogojević (30), 3:0 )Hodža (85), 4:0 (Grgić (90)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević, Selahi, Hodža, Pašalić, Fruk, Pjaca, Obregon

LOKOMOTIVA: Čavlina – Vranjković, Mersinaj, Kalaica, Žilinski, Smakaj, Marić, Krivak, Mudražija, Goričan, Čop

Praznik nogometa na Rujevici! Rijeka igra nogomet za sladokusce, zima je blaga, vrijeme idealno za igru i navijanje a bekovi Rijeke se pretvaraju u golgetere najfinije razine! Pored Gode koji se kao lijevi bočni nadavao golova, tu je danas iskočio i Bruno Bogojević kojeg su mnogi na Rujevici zamijenili za – Pjacu. Jer, Bogojević je danas zabijao kao Pjaca!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je povela u ranoj fazi utakmice, već u 10. minuti, što je uvijek odlično za momčad kojoj ‘mora’ osvojiti bodove. Rani pogodak donosi manje stresa i manje opterećenja za domaću momčad a to se osjetilo i ovoga puta.

Bio je todličan dupli pas Bogojevića i Pjace na lijevoj strani i sjajna završnica Bogojevića koji je pogodio suprotni kut vratara Čavline.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

RIjeka je svoje vodstvo ‘podebljala’ u 30. minuti. Strijelac – ponovno lijevi bočni Bogojević! I danas odlični i neprelazni Radeljić uputio je sjajnu loptu u prostor a uslijedila je odlična završnica Bogojevića!

‘Točku na i’ sigurne i atraktivne predstave bijelih stavili su ‘eurogolom’ Veldin Hodža u 85. i Alen Grgić u 90. minuti. Hodža je zabio sjajnim udarcem s oko 22 metra a Grgić je lijepo primio jednu dubinsku loptu, pobjegao obrani Lokomotive i smireno zabio pored istrčalog Čavline.

Rijeka je ovime upisala šestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu u sjajnoj atmosferi na ispunjenoj Rujevici.

Tijek susreta

Prvu priliku imali su gosti u trećoj minuti. Galešić je pokušao ispucati, loptu su blokirali lokosi, ona se odbila do Čopa u kaznenom prostoru, ali napadač Lokomotive nije dobro zahvatio loptu.

Tri minute kasnije prijetila je Rijeka. Nakon pritiska Obregona, Čavlina je loše ispucao loptu i ostao na vrhu na kaznenog prostora. Fruk je pokušao isprve matirati vratara Lokomotive, ali njegov udarac išao je ravno u Čavlinu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Već u osmoj minuti Rijeka je ponovo prijetila. Odlična kombinacija Bogojevića i Fruka otvorila je priliku za Pjacu čiji je udarac “špicom” s 12 metara ukrotio Čavlina.

I onda je u 10. minuti stigao gol. Odličan dupli pas Bogojevića i Pjace i sjajna završnica Bogojevića koji je pogodio suprotni kut – 1:0.

Pokušaji Fruka (17′) i Pjace (22′) nisu donijeli promjenu rezultata, a nova velika prilika stigla je u 23. minuti.

Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca, obrana Lokomotive odbila je loptu na sjajan volej Fruka, ali Čavlina je bio spreman.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je udvostručila prednost u 30. minuti. Radeljićeva sjajna lopta u prostor i nova odlična završnica Bogojevića – 2:0.

U 33. minuti loše ispucavanje Lokomotive, Selahi je gurnuo za Fruka koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran.

U 42. minuti Pjaca je dugom loptom pronašao Pašalića koji se riješio pratnje, ušao u kazneni prostor i snažno pucao, ali Čavlina je bio spreman.

Lokomotiva je blizu gola u 45. minuti. Duga lopta na Čopa, Labrović je izašao s gola, napadač Lokomotive bio je brži od njega i Radeljića, ali udarac glavom otišao je pored gola.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Lokomotiva je krenula agresivnije u nastavak, ali bez izrazitih prilika.

U 66. minuti Grgić je odigrao za Pjacu, koji se odlično oslobodio, ali njegov udarac glavom je blokirao Feta.

Kako su minute prolazile, Rijeka je vrebala svoju priliku.

U 85. minuti Hodža je povukao jednu akciju i sjajno potegnuo – 3:0.

Bijeli su potvrdili pobjedu 90. minuti. Jedna duga lopta za Grgića koji je bio brži od istrčalog Čavline – 4:0.

Još reakcija navijača pogledajte OVDJE!

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari