SVJETSKO PRVENSTVO U DOHI

BARAKUDE SVJETSKI PRVACI! Hrvatski vaterpolisti u novoj drami peteraca u finalu SP-a u Dohi ‘potopili’ Talijane

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi pobijedila Italiju!

HRVATSKA – ITALIJA 15-13 (11:11)

Utakmice nije mogla bolje početi za Barakude, jer već u prvom napadu izborili smo igrača više, a onda nam je vodstvo donio Harkov. Odmah su nam Talijani odgovorili preko Di Fulvija, piše Net.hr.

Uslijedilo je nekoliko sjajnim obrana golmana s obje strane, a onda je četiri minute prije kraja prve četvrtine Harkov još jednom potegnuo i zabio za 2-1. Na to su nam Talijani odgovorili s dva uzastopna gola za njihovo vodstvo na kraju prve dionice igre.

I drugu četvrtinu Hrvatska je otvorila golom Harkova, koji je tako zabio i treći gol Barakuda za 3-3.

Photo: David Damnjanovic/PIXSELL

Nakon 3.13 minuta igre u drugoj dionici još se jednom digao Di Fulvio i zabio za novo vodstvo Talijana 4-3. Natjerali su naši susjedi Ivicu Tucka da pozove minutu odmora, nakon koje smo odigrali sjajnu akciju koju je golom za 4-4 završio Marinić Kragić. Potom je Bijač na drugoj strani upisao već petu obranu i dao nam priliku da dođemo do novog vodstva. Odigrali smo još jednu lijepu akciju i izborili peterac koji je u vodstvo pretvorio drugim golom u nizu Marinić-Kragić. Odgovorili su nam Talijani i golom Presciuttija stigli do 5-5.

Ako ste se pitali kako je krenula treća četvrtina, odgovor je vrlo lagan. Baš kao i prethodne dvije, golom Harkova za vodstvo 6-5. Bio je to već njegov četvrti gol na utakmici. Talijani su odmah odgovorili golom Fondellija za 6-6. Isti je igrač u sljedećem napadu iskoristio još jedan peterac za novo vodstvo naših susjeda 7-6.

Photo: David Damnjanovic/PIXSELL

Ipak, vratili smo stvari na početak ubrzo golom Vrljića. U samoj završnici treće četvrtine prodali smo kontru i zabili preko Burića za vodstvo 8-7. U posljednjim sekundama te dionice vidjeli smo fantastičnu obranu Bijača koji je skinuo udarac sa samo dva metra.

Talijani su ipak do izjednačenja stigli odmah na početku posljednje dionice igre kada zabija Marziali. Srećom, nismo trebali dugo čekati na reakciju Hrvatske, jer smo preko Biljake stigli do vodstva 9-8. Nismo ga nažalost dugo zadržali jer Fondelli sjajno zabio za 9-9 gotovo iz mrtvog kuta. Do novog vodstva stigli smo tri minute prije kraja kada je potegnuo Marinić Kragić. No, opet su Talijani odmah odgovorili, preko Condemija za 10-10. Naši susjedi su do preokreta i novog vodstva stigli 1.40 do kraja kada je Fondelli pogodio iz peterca za 11-10.

Za dramu na vrhuncu pobrinuo se Burić koji je zabio 11-11 pet sekundi prije kraja.

O naslovu svjetskog prvaka na kraju su odlučivali peterci, gdje je kod nas promašio Fatović u drugoj seriji, a Echenique i Di Fulvio kod Talijana u trećoj i četvrtoj seriji. Hrvatskoj je svjetski naslov golom u petoj seriji donio Žuvela.

17.02.2024., Aspire Dome, Doha, Katar – Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, finale, Hrvatska – Italija. Photo: David Damnjanovic/PIXSELL

Ovo je bio četvrti nastup Hrvatske u finalu. Prvaci smo bili u Melbourneu 2007. i Budimpešti 2017., a u oba navrata bolji smo bili od Mađara, dok smo srebrni bili u Kazanju 2015. kada nas je porazila Srbija.

Photo: David Damnjanovic/PIXSELL

Talijanima je ovo bio osmi finale a imaju četiri naslova, posljednji 2019. kada su dobili Španjolce, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari