POBJEDA!! Rijeka u Puli nastavila pobjednički niz, osvojeni važni bodovi u utrci za titulu prvaka. Fruk i Goda strijelci

Najvažniji događaj utakmice vidjeli smo u 30. minuti kada je Toni Fruk zabio za vodstvo Rijeke. Po već prokušanom ovosezonskom Sopićevom receptu, sve dalje bila je stvar tehnike!

ISTRA 1961 – RIJEKA 0:2 (0:1)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Utakmica 30. kola Supersport HNL. Sudac: Dario Bel (Osijek). Gledatelja: 5228.

Strijelci: 0:1 Toni Fruk (30), 0:2 Goda (84)

ISTRA 1961: Majkić – Devetak, Koski, Marešić, Majstorović, Kadušić – Blagojević, Petrusenko, Ekong – Filet, Vuk

RIJEKA: Labrović – Goda, Galešić, Radeljić, Smolčić – Janković, Selahi, Fruk – Pjaca, Marić, Pašalić

Marko Pjaca je u 30. minuti sjajno nanizao nekoliko odomaćih braniča, ušao u kazneni prostor pa ostavio loptu za Tonija Fruka koji je s 12-13 metara ‘rasparao’ mrežu iza Majkića.

Foto: HNK Rijeka

Rijeka je još jedan derbi odigrala onako kako igraju ekipe koje znaju što i kako hoće. Domaći su bolje krenuli u susret, posebno je Ekong ‘gnjavio’ obranu Rijeke, no kada su se Riječani othrvali tom početnom mini-pritisku polako ali sigurno su preuzimali konce utakmice u svoje noge što je dovelo do više lijepih napadačkih akcija i prilika za gol.

Pobjedu je krajem utakmice potvrdio branič Bruno Goda svojim petim ovosezonskim pogotkom za Rijeku! ejan Petrovič je sjajno ubacio iz kornera i na drugoj vratnici ‘naciljao’ Bruna Godu koji je udarcem glavom loptu poslao iza nemoćnog vratara Majkića.

Standings provided by Sofascore

Tijek susreta

Prvi su zaprijetili domaćini nakon kontranapada u 5. minuti, ali udarac Ekonga otišao je pokraj vrata. Ekong je u 12. minuti uputio i treći udarac prema Labroviću, a taj posljednji blokiran je i završio u korneru. Vrijedan spomena bio je i Marešićev pokušaj iz slobodnog udarca u 14. minuti, ali lopta je otišla iznad grede.

Filet se u 29. minuti odlično snašao u kaznenom prostoru, jedino je nedostajao jači udarac koji bi ozbiljnije ugrozio vrata Labrovića. Odmah u idućem napadu veliki nered u obrani Istre napravio je Pjaca, a snažnim udarcem mrežu je rasparao Toni Fruk. Bio je to ogledni primjerak stare nogometne izreke: ”Kada ne zabiješ – onda primiš”.

Iduća prijetnja došla je preko Pašalića koji je u 38. minuti pucao iz daljine, ali nije bio precizan. Do kraja poluvremena jednom su opasno u napad izašli Zeleno-žuti, a na isteku sudačke nadoknade oštar ubačaj poslao je Smolčić, ali ukrotio ga je vratar domaće momčadi.

U 61. minuti prijetili su domaćini, a otklonjeni centaršut iz prve je zapucao Koski. Pašalić je bio blizu pogotka u 69. minuti, ali njegov udarac ukrotio je Majkić.

Pitanje pobjednika riješeno je u 84. minuti susreta kada je nakon centaršuta mrežu zatresao Bruno Goda. Goda je u 92. minuti mogao i asistirati, ali čistu priliku propustio je iskoristiti Grgić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari