U nedjelju (19) Istra 1961 – Rijeka; Sopić: Pokazati od prve minute da smo došli pobijediti

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ususret 60. ogledu Rijeke i Istre 1961, na rasporedu u nedjelju u 19 sati na stadionu Aldo Drosina, trener Željko Sopić i vrijedni veznjak Lindon Selahi obavili su svoje obaveze prema medijima i najavili sraz protiv zeleno-žutih za koje riječka momčad ima puno respekta.

“Dolaskom novog trenera Istra 1961 se podigla u igri i dobro posložila. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Dinama i mogu reći da su bez obzira na rezultat, koji je jako visok, imali nekoliko izrazito dobrih prilika. Čeka nas zahtjevan posao, a s druge strane vjerujem da će uslijed ovog lijepog vremena teren biti bolji nego što je bio prije. Moramo skupiti glave i krenuti svi zajedno po tri boda”, rekao je Željko Sopić koji je na upit predstavnika medija i analizirao promjene koje je u pulsku momčad unio novi strateg Paolo Tramezzani.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Istra 1961 sada igra u drugačijem sistemu, s trojicom u zadnjoj liniji, rombom u sredini i jako brz i nezgodan Filet u vrhu napada. Dobili su stabilnost, imaju bolje rezultate i naravno da nas očekuje teška utakmica u kojoj ćemo morati pokazati svu svoju snagu i kvalitetu želimo li polučiti dobar rezultat, odnosno osvojiti tri boda.”

Na upit o zdravstvenom biltenu Sopić je istaknuo da Pjaca ima manjih problema s koljenom ali da je optimističan po pitanju njegovog nastupa.

Ono oko čega trener Rijeke nema upitnika je gard s kojim će momčad istrčati na Aldo Drosinu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“U Puli ćemo se definitivno postaviti na način da se od prve minute vidi da smo došli pobijediti utakmicu. Naravno da se na tom terenu puno pita i igrače Istre 1961. Nema se što puno pričati, od prve minute ćemo ići po sva tri boda i to je to”, poručio je Sopić.

Iz kuta svlačionice Bijelih utakmicu je najavio Lindon Selahi.

“Spremni smo, dobro treniramo i imamo samopouzdanje za još jednu važnu utakmicu koja nas očekuje”, rekao je Selahi čija je dobra forma najbolja pozivnica izborniku reprezentacije Albanije da veznjaka Rijeke uvrsti na popis igrača s kojima će ići na Europsko prvenstvo.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ipak, poziva još nema…

“Cilj je svojim dobrim igrama u Rijeci izboriti mjesto u reprezentaciji za Euro, ali to je odluka izbornika. Moje je da iz tjedna u tjedan pružam najbolje od sebe pa ako se poziv dogodi bit ću presretan, ako ne bit ću veliki navijač.”

Na upitu o razmišljanju svlačionice o utrci za titulu Selahi je ponudio jednostavan odgovor.

“Imamo igrače koji imaju iskustvo, ali idemo utakmicu po utakmicu. Nema euforije i gledamo samo na svakog idućeg suparnika. Ako bismo razmišljali previše unaprijed mogli bismo izgubiti što ne bi bilo dobro. Opušteni smo i smireni, ali isto tako znamo da nas očekuje zahtjevna utakmica u nedjelju.”

Cijelu konferenciju za medije pogledajte na videu u nastavku:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari