SUPERSPORT HNL

Galerija | POBJEDA RIJEKE! Bijeli sigurno savladali Lokomotivu i krenuli u uspon na ljestvici HNL-a

Rijeka se vratila pobjedama! Nakon pobjede nad Goricom u prošlom kolu, bijeli su večeras na Rujevici velikom željom i borbenošću zasluženo savladali Lokomotivu

RIJEKA – LOKOMOTIVA 3:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 13. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Gledatelja: 4118.

Strijelci: 1:0 Frigan (25), 2:0 Vučkić (38, 11m), 3:0 Frigan (78)

RIJEKA: Labrović – M. Pavlović, Vrančić, Prince, Vukčević, Selahi, Vučkić, Frigan, Smolčić, Grgić, D. Pavlović

LOKOMOTIVA: Šubarić – Cipetić, Mersinaj, De Haas, Tomečak, Marić, Groznica (od 46′ Kulenović), Aliyu (od 46′ Stojković), Pivarić, Bošković (od 46′ Bubanja), Tuci.

Nova tri boda imaju neprocjenjivu vrijednost u bijegu Rijeke sa začelja HNL-a no još je važniji psihološki impuls i nova injencija optimizma koju je ekipa trenera Cosmija nesumnjivo dobila u velikim količinama.

Pogled na ljestvicu treneru, igračima, upravi – i ono najvažnije, navijačima – nije više toliko bolan. Moramo vjerovati da je ovo početak pozitivnog niza bijelih koji će vratiti osmijeh na lica svima koji vole ili simpatiziraju ovaj klub. Rijeka nije baš ničime zaslužila prosječnost i moramo vjerovati da je ovo početak povratka kluba i momčadi na razinu vrijednu europskih natjecanja.

Na terenu je to neka nova Rijeka, nema više nonšalantnosti niti na jednom dijelu terena, a kamoli u obrani. Igrači Rijeke ponovno na svaku loptu jurišaju kao da im je to posljednji start u karijeri. Tresu se reklame uz rub travnjaka na svim stranama igrališta od tijela igrača u bijelim majicama koji klizećim startovima nastoje spasiti i one lopte za koje se s tribina vidi da ih je nemoguće dostići. To je prava Rijeka, to je pristup kakav .želi i zaslužuje svaki navijač, to je – sasvim sigurno – i trenerova ruka. Odnosno glas i urlik, na isto mu dođe!

Rijeka je svoju veliku želju i ambiciju u večerašnjoj utakmici naplatila u prvom poluvremenu utakmice kada su Frigan i Vučkić s 11 metara okrunili nadmoć bijelih i neprestani pritisak na gol gostujućeg vratara Šubarića.

U 25. minuti Damjan Pavlović je sjajano izbacio Grgića. Branič Rijeke se sjurio po desnoj strani i ubacio. Frigan je uspio zahvatiti loptu koja se odbila od igrača i dobila luk, Šubarić nije uspio dohvatiti loptu koja je ‘bježala’ od njega.

Deset minuta kasnije Ampem je pucao s 18 metara, lopta je pogodila u ruku igrača Lokomotive. Nakon intervencije VAR-a, Lovrić je otišao pogledati situaciju i pokazao na bijelu točku.

Vučkić je bio siguran s bijele točke i Rijeka je podebljala svoje vodstvo u prilično sigurnih 2:0.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U drugom poluvremenu trener Lokomotive je s nekoliko izmjena osvježio momčad koja je u nastavak krenula puno ambicioznije. Utakmica se zbog toga u jednom dijelu nastavka pretvorila gotovo u ‘run & gun’ susret s nekoliko odličnih prilika za pogodak s obje strane.

Da ne bilo apsolutno nikakve dileme glede krajnjeg ishoda ove utakmice pobrinuli su se Selahi i Frigan u 78. minuti. Selahi je lijepo proigrao Frigana koji je uspio iščeprkati loptu ispred Šubarića i poentirati u nebranjenu mrežu.

Kraj utakmice obje momčadi dočekale su s deset igrača. U 74. minuti De Haas je povukao Selahija za dres i zaradio drugi žuti karton a u 80. minuti iz igre je morao Mateo Pavlović koji je zaradio drugi žuti karton.

Tijek susreta

Rijeka je tako stigla do svoje treće prvenstvene pobjede i prvog slavlja na domaćem terenu nakon 149 dana u utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca u posljednjem kolu prošlog prvenstva. Ujedno, bijeli su preskočili lokose na ljestvici.

Rijeka je bolje ušla u utakmicu u potrazi za prekidom posta na domaćem terenu.

Već u petoj minuti Vrančić je ubacio, Mateo Pavlović je zabio, a glavni sudac poništio je gol označivši igranje rukom.

Rijeka je polako pritiskala, opasnost je dolazila s bokova, ali gostujuća obrana čistila je sve opasnosti.

I onda je Lokomotiva zaprijetila. Tuci je odlično pucao s 15 metara s lijeve strane, sjajna intervencija Labrovića.

U 25. minuti Damjan Pavlović sjajano je izbacio Grgića koji se sjurio po desnoj strani i ubacio. Frigan je uspio zahvatiti loptu koja se odbila od igrača i dobila luk, a Šubarić nije uspio dohvatiti udarac – 1:0.

Uslijedio je udarac Frigana (32′) i sjajna prilika za Ibrahima (33′) koji se našao pred golom Rijeke, ali njegov slab udarac lako je uhvatio Labrović.

U 36. minuti Prince je pucao s 18 metara, lopta je pogodila u ruku igrača Lokomotive. Nakon intervencije VAR-a, Lovrić je otišao pogledati situaciju i pokazao na bijelu točku.

Već je stigla 38. minuta, Vučkić je izveo kazneni udarac i poentirao – 2:0.

Lokomotiva je prijetila u 53. minuti, Stojković je direktno pucao na gol iz slobodnog udarca, Labrović je bio siguran.

Dvije minute kasnije, Tuci je pucao glavom pored gola.

U 55. minuti ubačaj pred gol Rijeke, Tuci je pucao glavom, ali lopta je otišla pored gola

U 62. minuti nova brza akcija Lokomotive, Stojković je pucao s lijeve strane kaznenog prostora, lopta je prošla uz vratnicu.

Rijeka je bila blizu trećeg gola u 70. minuti. Prince je pobjegao po lijevoj strani i ubacio, Vučkić je spustio loptu i ostavio za Frigana, koji je sa sedam metara desnom nogom pucao preko gola.

U 72. minuti velika prilika za Lokomotivu. Marić je ostao sam na 11 metara, njegov udarac blokirao je Vukčević i spasio siguran gol.

U 74. minuti de Haas je povukao za dres Selahija u kontri i zaradio drugi žuti karton, a nekoliko trenutaka kasnije na travnjak je ušao Andro Babić debitiravši u dresu Rijeke.

Četiri minute kasnije Selahi je proigrao Frigana, koji je uspio odnijeti loptu ispred Subašića i poentirati – 3:0.


Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari