POBJEDA RIJEKE U AUSTRIJI: Bijeli nadigrali uglednog ruskog prvoligaša!

Rijeka je pobijedila Lokomotiv iz Moskve rezultatom 1:0, a pobjednički zgoditak postigao je Župarić u 35. minuti 

Iako je riječ o tek pripremnoj utakmici, nesumnjivo je da pobjeda Rijeke nad uglednim moskovskim Lokomotivom u austrijskom Villachu ima veliku težinu u razmjerima europskog nogometa. Iako su momčadi igrale u kombiniranim sastavima, uz puno izmjena u drugom poluvremenu (a u Lokomotivu nije bilo Vedrana Ćorluke koji je na „produženom odmoru“), više od rezultata raduje činjenica da se Rijeka više no ravnopravno suprotstavila financijski i igrački moćnim Moskovljanima, u većem dijelu utakmice čak u potpunosti kontrolirajući zbivanja na terenu.

Pobjednički zgoditak postigao je Dario Župarić u 35. minuti nakon prekida. Dario je smireno dočekao jedan ubačaj Mišića iz slobodnog udarca s desne strane u srce kaznenog prostora te je podmetnuvši nogu smireno matirao vratara moskovske momčadi.

U susretu protiv renomiranog suparnika Rijeka je ponovo pokazala dobru i čvrstu igru, posebice u prvom poluvremenu.

Rijeka je bolje ušla u utakmicu, Vešović je u šestoj minuti potegnuo s 18 metara, ali nije bilo preciznosti. Tri minute kasnije Gavranović je nakon lijepog prodora s ruba kaznenog prostora pucao pored gola.

U 16. minuti Heber je odigrao za Zutu koji je vratio loptu Heberu, ali novi udarac sa 16 metara otišao je preko gola.

Samo dvije minute kasnije Zuta je izborio kazneni udarac na rubu kaznenog prostora s lijeve strane. Mišić je potegnuo izravno preko živog zida, ali vratar Lokomotiva bio je spreman.

Na drugoj strani Lokomotiv je zaprijetio u 24. minuti. Tavaresh je odigrao za Arija čiji je udarac otišao preko gola.

U istoj minuti na drugoj strani branič Lokomotiva odigrao je prekratku povratnu loptu, Gavranović je prebacio vratara, ali braniči ruskog sastava spriječili su da lopta ode u gol.

U posljednjem dijelu prvog poluvremena Ristovski je prvo pronašao Hebera koji nije dobro zahvatio loptu, dok Gorgon nije dobro pucao nakon ubačaja Hebera.

Drugi dio donio je nešto konkretniji posjed Lokomotiva, ali nekoliko opasnih ubačaja i udaraca nije previše zabrinulo riječku obranu.

Črnic je u 77. minuti dočekao priliku za kontru, ali udarac je otišao pored gola.

Ova utakmica bila je i posljednja provjera za vrijeme priprema Bijelih u Sloveniji.  Izabranici Matjaža Keka u dosadašnjem dijelu upisali su dvije pobjede protiv Rabotničkog (2:0) i Astre (3:1), te remi protiv Triglava iz Kranja (1:1) u utakmici u kojoj su propustili mnoge prilike.

LOKOMOTIV – RIJEKA 0:1

Sportski centar Landskron. Sudac: Christian Maier (Villach).

Strijelac: 0:1 Župarić (35′).

LOKOMOTIV: Medvedev, Pejčinović, Barinov, Lysov, Margasov, Denisov, Tavares, Miranchuk (od 77′ Galadzhan), Farfan, Kasaev (od 70′ Arshak), Ari.

RIJEKA: Prskalo (od 46′ Sluga), Ristovski, Župarić, Elez (od 75′ Punčec), Zuta (od 85′ Čanađija), Bradarić, Mišić (od 75′ Črnic), Vešović (od 70′ Maleš), Gorgon (od 77′ Martić), Heber (od 56′ Matei), Gavranović (od 58′ Ðoković).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari