POČELE PRIPREME NA RUJEVICI: Na okupu 27 igrača, Sharbini izbjegao razgovor s Juričićem

Danas u 17 sati, po igračima vjerojatno ne baš omiljenoj južini, počeo je prvi trening nogometaša Rijeke nakon trotjedne pauze

Na Rujevici će se trenirati sljedećih pet dana, a onda Kek i ekipa kreću na desetodnevne pripreme u Dubai. Na okupu se neka lica koja (rado) ponovno vidimo u momčadi (Josip Brezovec), neka nova lica (Asmir Kajević) ali i neki čija se sudbina zapravo još se zna – prevedeno, treniraju, ali je upitno hoće li i dočekati početak proljetnog dijela prvenstva u klubu (Ivan Močinić) zbog izglednih bogatih ponuda za igračeve usluge.

Igrač o čijoj se sudbini proteklih dana naveliko raspravljalo u medijima, Anas Sharbini, nije oblačio kopačke, već se u prostorijama kluba trebao naći sa sporskim direktorom HNK Rijeka Srećkom Juručićem kako bi vidjeli koje će daljnje korake poduzeti klub odnosno igrač. Međutim, Anas se nije pojavio na zakazanom razgovoru.

Na konferenciji za medije govorili su trener Matjaž Kek, sportski direktor Srećko Juričić i njegov pomoćnik Ivan Mance. Novinare, kao i javnost, najviše je zanimao “slučaj Sharbini”. Za riječ se javio trener Kek i rekao prisutnima da je danas razgovarao sa Sharbinijem koji je za njega igrač pod ugovorom, i kao takav ima svoj plan treninga.

“Želja svih nas je da se na najbolji način za sve riješi ova situacija, i da nema zbog ovoga i nekih podjela navijača kroz medije”. Pričao sam s Anasom jako dugo, napravit ćemo sve u klubu da se problem riješi. Igrač ima ugovor, i koliko mi je poznato nijednog momenta nije bilo govora o tome da se taj ugovor prekine i odbaci”, rekao je Kek.

Na novinarsko pitanje zašto onda Sharbinija nema na treningu, Srećko Juričič odgovorio je kako je Sharbini javio da neće doći na trening, a kada u klubu saznaju razlog Anasova nedolaska, prema tome će se i odlučiti o daljnjim postupcima kluba.

 

Trener Matjaž Kek okupio je sljedeće igrače: Vargić, Prskalo, Nevistić, Collins, Bertoša, Ikić, Zuta, Ristovski, Lešković, Mitrović, Samardžić, Vešović, Lucić, Brezovec, Bradarić, Kajević, Gerald, Nakić, Rebernik, Maleš, Močinić, Roshi, Tomasov, Balaj, Bezjak, Bajić, Vizinger.

Prve pripremne utakmice Riječani će odigrati upravo u Dubaiju, i to dvije, dok su preostale tri na rasporedu u Rijeci. Bit će to ogledi na Rujevici sa Goricom (30.1.) te Širokim Brijegom (2.2.), a  za „generalku“  6. veljače još se traži suparnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari