PET DANA DO RUKOMETNOG EP-a: Ne dao nam Bog takav scenarij – bez Duvnjaka smo izgubljeni!

Hrvatska rukometna reprezentacija nije baš na najljepši način najavila skorašnju Europsku smotru u Poljskoj. „Generalka“ protiv Slovenije igrana u punoj dvorani „Bonifika“ u Kopru će ostati upamćena kao jedan od najtežih poraza u povijesti hrvatskog rukometa

Piše: Christian Brozović

Veći, odnosno istovjetan je bio samo jedan, i to onaj protiv Rusije 1998. godine na Europskom prvenstvu.

Kada bi makli na stranu rezultat, iako je on svetinja, odnosno kada bi posve smetnuli s uma da se radi o pripremnoj utakmici, onda također nikako ne bi mogli biti zadovoljni onime što smo (rijetki) gledali u toj utakmici. Dokazala se teorija o Domagoju Duvnjaku odnosno njegovoj klasi bez koje ova reprezentacija ipak ne spada u samu elitu i vrh rukometnog svijeta.

Bez obzira što prvenstvo nije ni krenulo, malo zabrinjava činjenica da zamjene, odnosno ti „novi klinci“ na parketu bez „Duleta“ izgledaju izgubljeno, a upravo se to dogodilo u utakmici u kojoj je Duvnjak dobio poštedu od izbornika Babića.

Samo pet pogodaka Hrvatske u nastavku te serija protivnika od 0:13 je rijetko viđena stvar na rukometnim utakmicama i pravi debakl za svakog poklonika „kauboja“, pa stoga ne čude ljutite reakcije navijača po internetskim portalima i društvenim mrežama.

Ali opet, na neki način smo dužni biti strpljivi i pričekati samo natjecanje te pružiti momcima u kockicama još jednu priliku. Loš dan se dogodi. Da li je ovo bio upravo samo loš dan ili će se pretvoriti u tragično prvenstvo, ostaje za vidjeti. Oni su na potezu, neka dokažu da ono što su pokazali u Sloveniji nije njihovo pravo lice.

Europsko prvenstvo počinje za pet dana, točnije u petak kada će izabranici Željka Babića igrati prvi susret u grupi „B“ protiv Bjelorusije u 16:00 sati, a prijenose utakmica možete pratiti na RTL televiziji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari