SUDIONICI - PROMOTORI hRVATSKE

Podjelom odličja završio badminton spektakl u Opatiji

Proteklog vikenda Opatija je bila domaćin još jednog velikog sportskog događanja

Zahvaljujući Badminton Europe i Hrvatskom badminton savezu u Opatiji se natjecalo oko 350 igrača koji su sudjelovali na Badminton Europe U 17 Circuit tournamentu “Adria u 17 International 2022” te Adria Youth International (U9, U11,U13 i U14) turniru.

U ova dva turnira, u organizaciji Badminton kluba Stella iz Zagreba i KŠR Gorovo, opatijska Sportska dvorana Marino Cvetković je ugostila vrhunske igrače iz Austrije, Belgije, Češke Republike, Engleske, Finske, Hrvatske, Italije, Indije, Irske, Izraela, Luksemburga, Mađarske, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Švicarske i Wales-a, a posebni gosti saveza bili su natjecatelji iz Ukrajine.

Nakon dva kvalifikacijska dana, finalnim su mečevima završila natjecanja na čak dvanaest terena, a evo i rezultata.

U kategoriji U17 kod djevojaka, u singlu je najbolja bila Johanka Ivanovicova iz Slovačke dok je drugo mjestio zauzela predstavnica Hrvatske Jelena Buchberger. U ženskim U17 parovima najbolje su bile Sarah Dlapka i Anja Rumpold iz Austrije dok su Jelena Buchberger i Ana Pranić za Hrvatsku osvojile još jedno srebro.

U muškoj U17 kategoriji najbolji u singlu bio je Hrvat Roko Pipunić ispred Harper Leihga iz Walesa, dok su u muškim U17 parovima najbolji bili predstavnici Španjolske Yulien Gil i Ismael Oballe, a naš par Hrvoje Mavriček i Roko Pipunić je podijelio treće mjesto.

U kategoriji U17 mješovitih parova najbolji su bili predstavnici Belgije Arnaud Huberty i Amber Boonen dok je hrvatski par Roko Pipunić i Ana Pranić podijelio treće mjesto.

U mlađim kategorija najuspješniji u U11 bili su predstavnici Mađarske i Austrije, kategoriji U13 ravnopravno su medalje podijelili predstavnici Češke, Srbije i Ukrajine, dok su u kategoriji U15 najbolji bili predstavnici Španjolske, Mađarske i Engleske.

Bio je to odlično organiziran sportski spektakl, a sudionici turnira imali su prilike i upoznati ljepote Opatije i Kvarnera te su time postali i turistički promotori našeg kraja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari