DRUGA HNL

Spas u zadnji čas? Orijent 1919 visoko pobijedio na gostovanju i stekao realne šanse sačuvati drugoligaški status

Najbolja utakmica Orijenta 1919 na gostovanjima ove sezone  dogodila se u najvažnijem trenutku sezone

CROATIA ZMIJAVCI – ORIJENT 1919 1:5

Druga HNL – 29. kolo. ŠRC Marijan Šuto-Mrma. Gledatelja: 400. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)

Strijelci: 0:1 Durdov (5), 1:1 Mate Šuto (15), 1:2 Tadejević (23), 1:3 Durdov (52), 1:4 Fatić (72), 1:5 Durdov (90+3)

Crveni kartoni: (Tomić 20, prekršaj nad igračem u prilici za pogodak)

CROATIA ZMIJAVCI: Tomić, Šalinović, Dadić, A. Šuto, Šabić (68 Čovo), Petrović (56 Čapin), Mar. Šuto, Ma. Šuto (22 Bulat), Bekavac, Todorić, Jonjić

ORIJENT 1919: Mohorović, Švrljuga, Ibrahim, Tadejević (43 Komorski), Senčar, Mohorovičić, Putnik, Gadže (74 Dukađin), Fatić, Zrilić (63 Srzentić), Durdov

Nogometaši Orijenta 1919 pobijedili su u Zmijavcima s čak 5:1 i stekli realne izgleda sačuvati drugoligaški status u zadnjem kolu.

Najbolja utakmica Orijenta 1919 na gostovanjima ove godine dogodila se u najvažnijem trenutku sezone, Orijentu 1919 ni bod ne bi jamčio ostanak, piše Sportcom.hr.

U momčadi su se pojavili iskusni Tadejević i Švrljuga, što je uočljivo pridonijelo stabinosti, u rosteru s brojem 9 na leđima pojavio se pomoćni trener Matija Petrović.

U 5. minuti nakon ubačaja iz kuta Fatić je u ravni prve vratnice glavom skrenuo loptu u daljnji kut, Durdov je prije gol-crte dotaknuo loptu i postao strijelac – 0:1.

U 15. minuti Mate Šutalo ubacio je loptu iz prekida s 40-tak metara, svi igrači u crvenim dresovima odgledali su let lopte, Mohorović je ostao ukopan, domaćini su izjednačili – 1:1.

U 20. minuti Tadejević je dugačko ispucao loptu na zadnju liniju domaćina, Gadže je osjetio kratko dodavanje prema vrataru, stigao je loptu prije Tomića, koji je prekršajem na rubu kaznenog prostora tijelom zaustavio igrača gostiju.

Tomić je dobio crveni karton, a Tadejević je loptu iz slobodnog udarca poslao u prečku od koje se ista odbila u mrežu – 1:2.

S igračem više Orijent 1919 je mirno priveo kraju prvi dio tijekom kojega domaća momčad nije uputila ni jedna udarac u okvir vratiju, pogodak su postignuli iz ubačaja.

Pred kraj poluvremena kapetan Tadejević morao je izaći, ozljedu očito nije sanirao do kraja…

U drugom dijelu Orijent 1919 je prepustio posjed lopte domaćinu, koji s igračem manje nije mogao stvoriti višak.

U 52. minuti Durdov je znalački kaznio visoki izlazak domaće obrane, krenuo je praktično sa središta igrališta, prošao je pokraj trojice domaćih braniča kao da su štapovi na treningu, izašao ispred Bulata i zatresao mrežu – 1:3

U 71. minuti Gadže je okomito izašao ispred Bulata, odbio je loptu domaći vratar, nastavio je Orijent 1919 akciju na desnoj strani, na kraju je Durdov okomito gurnuo loptu Fatiću, koji je ostao ispred Bulata prije nego što je postao strijelac – 1:4.

Pokušavala je domača momčad otvorenom igrom nešto promijeniti, jedinu priliku nije iskoristio Jonjić (88).

U sudačkoj nadonadi Putnik je udario po lopti, koja se odbila do Durdova na lijevoj strani kaznenog prostora, napadač Orijenta 1919 ostvario je hat-trick u 93. minuti, piše Sportcom.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari