TEŽAK PORAZ

Pogledajte snimku: Hrgović izgubio prvi put u karijeri, Dubois ga unakazio. Suci prekinuli borbu u osmoj rundi

Screenshot YouTube video

Filip Hrgović (31) u Rijadu je u subotu izgubio prvi meč u karijeri nakon što ga je prekidom u osmoj rundi pobijedio 26-godišnji Britanac Daniel Dubois i tako uzeo IBF-ov privremeni pojas teške kategorije.

El Animal je sjajno otvorio meč i u prvoj rundi s nekoliko direktnim udaraca pogodio Britanca, iako mu je i ovaj odgovorio s jednim direktom. Omjer udaraca nakon prve runde bio je 13 naspram pet za našeg borca. U drugoj rundi, posebno u završnici iste Dubois je pogodio nekoliko čistih udaraca, zadao i posjekotinu Hrgu i čini se dobio tu rundu. I treća runda donijela je žestoku razmjenu udaraca s obje strane, gdje je Britanac bolje krenuo, da bi Filip bio bolji u završnici runde.

Borci nisu posustali ni u četvrtoj rundi kada se još više raskrvarilo oko Hrgovićevoj desnog oka, no dojam je bio da obojica jako dobro podnose udarce. I u petoj rundi nastavila se dominacija Duboisa, a u jednom trenutku je i sudac upozorio Filipa da ne udara protivnika u stražnji dio glave. Ipak, u završnici je Hrga zadao nekoliko dobrih udaraca Britancu.

U šestoj rundi vidjeli smo nešto aktivnijeg El Animala koji je bio znatno aktivniji i zadao je nekoliko dobrih udaraca Duboisu. Rundu kasnio dobio je Hrgović posjetkotinu i iznad lijevog oka, a dojam je da ga je na kraju runde i spasilo zvono kada je Britanac silovito krenuo.

Do prekida je došlo u osmoj rundi kada je neutralni liječnik pregledao Hrgovića nakon čega je sudac odlučio prekinuti borbu. Hrgović je tako 17 pobjeda, upisao prvi poraz u karijeri.

“Nisam dobro počeo, ali slušao sam savjet svojeg kuta i uspio. “Pojeo” sam njegove udarce, bilo ih je nekoliko. Krenulo me u pretposljednjoj rundi. Stvari se nekad tako dogode, ponosan sam na sebe. Ovo je veliko iskustvo za mene. Bio sam na dnu, sada sam ovdje. Osjećaj je odličan. Hvala na ovim prilikama. Čuo sam da će sljedeći biti Joshua. Idemo! Želim postati najbolji, ovo je moja era, moje vrijeme”, rekao je Dubois nakon pobjede.

Hoće li pojas ostati u vlasništvu pobjednika bit će poznato nakon što IBF odluči hoće li ga oduzeti Oleksandru Usiku, u čijem je trenutno vlasništvu, a kojeg još čeka revanš protiv Tysona Furyja u prosincu, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari