POSEBAN GOST: Mauro Barak donio sreću Rijeci!

“Utakmicu protiv „Istre 1961“ otvorio je naš mali prijatelj i dragi gost – Mauro Barak. Vjerujemo da nema onoga tko za njega još ne zna (OVDJE). I ne samo za njega i njegove teške nedaće koje ipak malo po malo pobjeđuje, već i za njegove roditelje velike snage koji su okrenuli nebo i zemlju da bi svome sinu pomogli u borbi za što bolji život.”, priopćili su iz HNK Rijeka putem svojih mrežnih stranica.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Mauro je dijete rođeno s dvije teške dijagnoze: kavernom na mozgu i kongenitalnom psudoartrozom tibije i fibule. Međutim, to nije spriječilo Maurove roditelje da vjeruju u njegovo izlječenje i da pritom čine sve što mogu kako bi prikupljali sredstva za sve skupe operacije, putovanja i terapije koje su Mauru potrebne.

U tom se smislu malom Mauru na putu našao i HNK Rijeka. S radošću smo se sprijateljili s našim Maurom i na svoj način doprinijeli da se osjeća bolje. Upoznali smo ga s njegovim nogometnim idolom Marijom Mandžukićem čiji dres i danas nosi na svoje operacije, odveli smo ga na dugo sanjanu utakmicu Hrvatske reprezentacije, onu protiv Španjolske u Maksimiru, a naši su dečki iz Kluba rado izradili i video podrške pred jednu od operacija.

Naime, prvi susret s Maurom bio je fascinantan, naš Luka Ivančić ugledao ga je na jednoj utakmici protiv „Dinama“ i nije ostao ravnodušan na napor roditelja da svoje dijete s nogom okovanom šipkama dovedu do tribina.

U istome, nije ostao ravnodušan niti na čistu pozitivu kojom su to činili i naprosto Mauro, koji je i inače veliki „Rijekin“ navijač, od tada postaje pravi prijatelj svih nas. Ono što nas posebno veseli jest da je Mauro prihvatio i poziv da bude poseban gost na utakmici u petak protiv HNK Istra 1961. na kojoj će u društvu Alexandera Gorgona s ostalim momcima izaći na teren.

Njegovo pojavljivanje bilo je dodatna motivacija našim dečkima da ostave srce na terenu i da se pokažu u najboljem svjetlu. Također, ovim putem pozivamo i sve vas da se u subotu 2.3.2019. odazovete pozivu na već tradicionalnu Maškaranu jotu koja je ove godine posvećena upravo Mauru. Naime, Udruženje obrtnika Rijeka će na Trgu 128. brigade HV-a toga dana od 11 do 13 sati građanima u karnevalskom ozračju ponuditi jotu i čašu dobrog vina po simboličnoj cijeni, a sav prihod bit će uplaćen za pomoć ovom našem malom lavu. Mauro, samo hrabro, HNK Rijeka je zauvijek uz tebe!”, priopćili su iz HNK Rijeke.

POVEZANI VIDEO: