POBJEDA RIJEKE! Alex Gorgon donio trobod pa se i on – pridružio ozlijeđenima!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Najvažniji trenutak utakmice dogodio se u 43. minuti kada je Murić odlično izveo korner za Bijele i u “trepavicu” pogodio Gorgona u petercu gostiju. Riječki Austrijanac samo se naklonio i proslijedio loptu u mrežu iza nemoćnog Čondrića…

RIJEKA – ISTRA 1961 2:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 23. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 4.275

Strijelac: Gorgon (43), Murić (90+2)

RIJEKA: Sluga – Kvržić, Župarić, Punčec (Velkovski, 12.), Mamić – Pavičić, Lončar – Murić, Gorgon (Halilović, 50), Acosty (Bušnja, 73) – Puljić

ISTRA 1961: Čondrić – Grujević, Rimane, Bosančić, Pavić, Stefan Lončar, Gomes (od 46’N’Di), Sane, Obeng, Maicon, Perić-Komšić.

Nije to bila utakmica u kojoj se umiralo od ljepote i želje za nadigravanjem. Ozljedama “osakaćeni” Bijeli tražili su samo nova tri boda po što manju cijenu “zamora preostalog materijala” no ispunjen je, nažalost, samo prvi cilj – pobjeda. Trobod je plaćen skupo, preskupo, i treneru Bišćanu ostaje glavobolja kako pokrpati momčad za iduću utakmicu – derbi protiv Dinama u Maksimiru 10. ožujka!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Naime, već u 12. minuti ponovno se ozlijedio tek prizdravljeni Punčec kojega je zamijenio Velkovski a i on nije imao previše sreće – u jednom trenutku nezgodno je pao na ruku pa se do kraja utakmice mučio s povezom na ruci… U 50. minuti teren je napustio i Alexander Gorgon, strijelac dotad jedinoga gola na utakmici, čini se također zbog ozljede. Stoga je i razumljivo da su na mahove domaći igrali po onoj “čuvaj loptu i čekaj kraj utakmice”…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prvih dvadesetak minuta utakmice nije ponudilo nikakvo uzbuđenje na travnjaku. Istra 1961 dvaput je stigla pred gol Rijeke, ali bez ozbiljnijeg udarca, na drugoj strani pokušaji Gorgona i Lončara završili su u gostujućem bloku.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Lijepa akcija uslijedila je u 28. minuti, lijepa akcija Gorgona i Mamića otvorila je poziciju Acostyju koji je gađao suprotni kut, ali ovoga puta nije bilo preciznosti.

Samo minutu kasnije Istra je imala puno sreće. Acosty je smirio jednu dugu loptu, ostavio je za Puljića koji je odlično povukao iz prve, ali vratnica je spasila Istru. Lopta se odbila od leđa vratara Istre i ostala u terenu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Jedan od junaka pobjede svakako je i vratar Simon Sluga koji je u nekoliko navrata tijekom utakmice maestralno spasio svoja vrata i svoju momčad od prijetnji igrača u žutim dresovima. Ponajbolju intervenciju imao je u 44. minuti kada je Obeng ostao sam pred golom Rijeke ali je Sluga sjajnom reakcijom, izlaskom s vratiju i “zatvaranjem kuta” spasio svoju mrežu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nastavak utakmice nije donio dobre vijesti za bijele, i Alexander Gorgon morao je napustiti travnjak zbog ozljede.

Ipak, Rijeka je prva zaprijetila u 55. minuti. Kvržić je odigrao za Murića koji je gađao suprotan kut, ali lopta je prošla pored vratnice.

Na drugoj strani, nakon jednog ubačaja Istre, lopta je u neugodnom luku išla prema golu, a Sluga je uspio prebaciti loptu preko grede.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 78. minuti lopta je, nakon kornera, došla do Puljića koji je ubacio sa suprotne strane, a udarac glavom Župarića otišao je malo iznad vratnice.

Dvije minute kasnije Obeng je sjajno pucao s ruba kaznenog prostora, Sluga je odličnom intervencijom spasio mrežu.

U 84. minuti Murić je lijepo ubacio s desne strane, Halilović je ostao sam, ali udarac glavom išao je ravno u ruke vratara Istre.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ipak, iako je Rijeka većim dijelom drugoga poluvremena prepustila terensku inicijativu gostima, pobjedu je zapečatio Robert Murić svojim prvijencem u bijelome dresu i to u sudačkoj nadoknadi vremena! Murić je poentirao preciznim udarcem sa 12-ak metara nakon lijepog dodavanja Halilovića.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Druga Rijeka sada ima 44 boda, 13 manje od vodećeg Dinama, a četiri više od trećeg Osijeka, dok je Istra 1961 ostala deveta sa 17 bodova, četiri manje od Slavena Belupa i Intera, a 13 više od posljednjeg Rudeša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari