(PRE)GRUBA PRIJATELJSKA UTAKMICA: Desetkovana Hrvatska ispustila pobjedu u Budimpešti

Za dvoboj protiv Mađara Ante Čačić je imao svega 13 igrača u polju. Zbog ozljeda i bolesti otpali su Pjaca, Rakitić, Kalinić i Badelj, dok Srna nije bio spreman za svih 90 minuta

HRVATSKA: Kalinić – Ćorluka, Schildenfeld, Vida, Vrsaljko – Modrić, Antolić – Perišić, Kovačić, Brozović – Mandžukić

MAĐARSKA: Dibusz – Fiola, Lang, Guzmics, Korhut – Gera, Nagy – Nemeth, Kleinheisler, Dzsudzsak – Priskin

Tri dana nakon što je u Osijeku pobijedila Izrael (2-0), hrvatska nogometna reprezentacija je u prijateljskom susretu igranom u Budimpešti odigrala 1-1 protiv Mađarske prekinuvši niz od četiri pobjede pod vodstvom izbornika Ante Čačića.

Hrvatska je povela u 29. minuti golom Maria Mandžukića na asistenciju Ivana Perišića, a domaćin je izjednačio u 79. sjajnim pogotkom Balasza Dzsudzsaka iz slobodnog udarca sa 20-ak metara.

Kao što se i očekivalo bila je to čvrsta, na trenutke i prečvrsta, prava natjecateljska utakmica dviju reprezentacija koje će nastupiti na europskom prvenstvu u Francuskoj. Hrvatskoj je pripalo prvo, a domaćinu drugo poluvrijeme.

Bila je to peta utakmica ‘vatrenih’ pod Čačićevim vodstvom i prvi remi nakon pobjeda protiv Bugarske (3-0), Malte (1-0), Rusije (3-1) i Izraela (2-0).

Bio je to ujedno i sedmi međusobni susret Hrvatske i Mađarske, pri čemu četvrti remi, uz tri hrvatske pobjede.

Hrvatska je u Budimpeštu doputovala sa samo 16 igrača od kojih su trojica vratari. Dakle, za dvoboj protiv Mađara Ante Čačić je imao svega 13 igrača u polju. Zbog ozljeda i bolesti otpali su Pjaca, Rakitić, Kalinić i Badelj, dok Srna nije bio spreman za svih 90 minuta.

lovre dres

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari