KONFERENCIJSKA LIGA

Galerija | Prekrasna večer na Rujevici i nova pobjeda Rijeke! Igrači i navijači zajedno uživali u sigurnom prolasku u play-off Konferencijske lige

Doduše, tko zna u kojem smjeru bi utakmica krenula da je na samom početku Nielsen zabio nakon pogreške bijele obrane

RIJEKA – B36 TORSHAVN 2:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige. Sudac: Oleksii Derevinskyi (Ukrajina). Gledatelja: 6934.

Strijelac: 1:0 Pašalić (14), 2:0 Grgić (82)

RIJEKA: Labrović – Veiga, Radeljić, Galešić, Vukčević, Selahi, Hodža, Pašalić, Fruk, Janković, Ivanović

TORSHAVN: Lamhauge, Jonsson, Nattestad, Egilsson, Solheim, Johansen, E. Nielsen, Skandari, Benjaminsen, B. Nielsen, Przybylski

Nogometaši Rijeke u prekrasnoj atrmosferi do kraja ispunjene Rujevice pobijedili su B36 Torshavn 2:0 u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige te time ukupnim rezultatom 5:1 izborili play-off natjecanja s francuskim Lillem. Prva utakmica play-offa igra se već 24. kolovoza u Francuskoj.

Rijeka je, dojma smo, odigrala angažirano i borbeno, ali ipak s tek onoliko snage koliko je bilo potrebno da se kontrolira i uzvratna utakmica s predstavnikom Farskih otoka.

Doduše, tko zna u kojem smjeru bi utakmica krenula – barem u svom prvom dijelu – da je na samom početku Nielsen zabio nakon pogreške bijele obrane.

Nakon pogreške u redovima Rijeke, Bjarki Nielsen je pobjegao obrani Rijeke, zaobišao Labrovića ali nije uspio uputiti lopru prema nebranjenim vratima. Pokušao je proigrati suigrača i propala je velika prilika za goste da šokiraju bijele na samom otvaranju utakmice.

Ubrzo je Rijeka povela i to na prilično neobičan ali silno efektan način. Pašalić je oštro ubacio iz kornera i lopta se zakoprcala u mreži iznenađenog vratara gostiju! Pritom, čini se da nije nikog dirala na svom putu, premda je dojam da je možda i Radeljić tek malo dodirnuo loptu.

Rijeka je tijekom svih 90 minuta imala više od igre, daleko veći posjed lopte i nekoliko vrlo izglednih prilika za pogodak no mreže su mirovale sve do 82. minute kada je Alen Grgić zabio za 2:0.

Tijek susreta

U sedmoj minuti, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Johansen je dobro pucao s distance, ali Labrović je bio siguran.

U 11. minuti Pašalić je odlično proigrao Selahija koji je oštro ubacio, ali nije bilo mogućnosti da itko od suigrača dođe do lopte.

Dvije minute kasnije Janković je potegnuo ljevicom s 18 metara, vratar gostiju odbio je loptu. U nastavku akcije pucao je Hodža s dvadesetak metara, lopta je od bloka otišla u korner.

I onda je stigao gol u 14. minuti. Pašalić je ubacio iz kornera i lopta je završila u mreži – 1:0!

Pašalić je samo tri minute kasnije ponovo demonstrirao sjajan udarac, ali lopta je otišla uz vratnicu.

Trebalo je desetak minuta za novu priliku Rijeke. Sjajan prodor Ivanovića i asistencija za Fruka, ali udarac s 15 metara otišao je pored gola.

U 38. minuti lijep potez Ivanovića koji si je oslobodio prostor, ali njegov udarac je blokiran.

Rijeka je i u nastavku kontrolirala utakmicu, Fruk je u 52. minuti pucao pored gola, a odličan udarac Ilinkovića (65′) vratar Lamhauge izvadio je ispod grede.

U 73. minuti, nakon ubačaja Pašalića, odbila se jedna visoka svijeća u kaznenom prostoru. Galešić je bio najviši, ali udarac glavom je otišao pored gola

Dvije minute kasnije lijep prodor i snažan udarac Ivanovića i nova odlična reakcija gostujućeg vratara.

U 82. minuti Ilinković je sjajno proigrao Grgića koji je poentirao – 2:0.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari