PRIOPĆENJE HNK RIJEKE ZA NAVIJAČE: Sjever za AEK ostaje zatvoren, jug u prodaji!

Disciplinska komisija UEFA-e je nažalost odbacila žalbu HNK Rijeka na odluku kojom je izrečena novčana kazna od 21.000 eura kao i zatvaranje sjeverne tribine za utakmicu protiv FC „AEK-a“

Iz HNK Rijeke obavještavaju navijače da je disciplinska komisija UEFA-e nažalost odbacila žalbu HNK Rijeka na odluku kojom je zbog nedoličnog ponašanja manjeg dijela navijača na utakmici sa FC „Olympiacos“ HNK Rijeci izrečena novčana kazna od 21.000 eura, kao i zatvaranje sjeverne tribine za utakmicu protiv FC „AEK-a“.

U obrazloženju odluke se navodi da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i provođenja svih mjera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sljedećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 eura i zatvaranje cijelog stadiona.

Zbog prethodno navedenog na utakmici u četvrtak protiv AEK-a sjeverna tribina neće biti u funkciji.

Priopćenje HNK Rijeke prenosimo u cijelosti:

Vezano za održavanje utakmice 1. kola Europa lige između HNK „Rijeka“ i FC „AEK“ obavještavamo sve naše navijače o sljedećem: Ulazi na stadion se otvaraju sat i pol prije početka utakmice odnosno u 17:30 sati, pa molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima.

Od strane predstavnika FC „AEK“ obaviješteni smo da neće biti dolaska njihovih navijača pa samim time neće biti niti prodaje ulaznica za gostujuće navijače već je cjelokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namijenjen našim navijačima.

Pravo prvokupa imat će pretplatnici sa sjeverne tribine, a prodaja će se vršiti u srijedu u vremenu od 17-21 sati i ako ostane ulaznica na dan utakmice od 15 sati do kraja prvog poluvremena. Cijena ulaznice je 35 kuna.

Kao i uvijek do sada kada su u pitanju međunarodne utakmice u sustavu UEFA-e na stadionu neće biti točenja alkoholnih pića.

Potvrđenom odlukom disciplinske komisije UEFA-e uvjerili smo se da međunarodna natjecanja u sklopu UEFA-e u slučaju nepoštivanja sigurnosnih odredbi iz pravilnika ili bilo kojih vrsta uvredljivog skandiranja donose i vrlo rigorozne sankcije.

Posebno molimo sve naše navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima.

Također Vas molimo da se suzdržite od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne – tzv. „hukanja“, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje tribine ili cijelog stadiona) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.

Hvala svim našim navijačima koji nas bespoštedno bodre sve ove utakmice te Vas molimo da i usprkos zatvaranju sjeverne tribine pružite gromoglasnu podršku našim dečkima na travnjaku.”, stoji u priopćenju HNK Rijeke.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views