REPOVI DERBIJA: Policija privela pet navijača Rijeke, delegat utakmice iznimno uznemiren zbog vrijeđanja Zdravka Mamića

Foto. HNK Rijeka

Na Stadionu HNK Rijeka na Rujevici sinoć je odigrana nogometna utakmica 32. kola MaxTV Prve lige između Rijeke i Dinama

Utakmicu je, prema izvješću PU primorsko-goranske pratilo oko 5.000 gledatelja, od kojih oko 1.400 navijača domaće i 80-ak navijača gostujuće momčadi.

Prije utakmice, za vrijeme i nakon utakmice ukupno je privedeno pet navijača domaće momčadi, od 27 do 38 godina starosti. Svi navijači su privedeni, prema izvješću PU primorsko-goranske,  zbog dolaska na utakmicu u alkoholiziranom stanju, a jedan od njih i zbog bacanja baklje na teren te su prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Zanimljiv je i izvještaj delegata utakmice Branka Bebića kojeg je od svega viđenog na terenu i oko njega najviše „zaboljelo“ vrijeđanje Zdravka Mamića kojeg još uvijek zove „izvršnim predsjednikom Dinama“, premda Zdravko Mamić – formalno – odnedavno obnaša dužnost tek „savjetnika kluba“.

izvješće delegata

Upravo je odnosu navijača Rijeke prema rečenom “savjetniku” Mamiću posvetio i daleko najveći dio svoga izvješća o utakmici.

“Organizacija utakmice u skladu s uputstvima i propisima. Nazočne sve službe. Sama utakmica bila prava prvenstvena u kojoj nažalost nismo vidjeli pogotke.

Međutim, za osudu je dio publike domaćih, naročito onaj dio istočna tribina s koje bilježimo gnusno vrijeđanje izvršnog predsjednika Dinama s aspekta “pičko četnička Mamiću -mater”. Odmah nakon ovog pozvao sam šefa osiguranja inzistirajući da se utvrdi identitet osobe koja dirigira i uzvikuje, a ostali nastavljaju za njima. Nakon ovoga do kraja utakmice više se spomenuti nije oglasio. Apeliram kod svih organa da hitno utvrde identitet spomenute osobe, protiv koje treba podnijeti prijavu jer ovakvih izgreda je više dosta.”

I dok je veći dio izvještaja posvetio Mamiću, Bebić se tek kratko osvrnuo na baklje, gađanje igrača raznim predmetima i skandiranje “cigani”.

“U 33. minuti bilježimo baklju u terenu, u 44. minuti nakon jednog slobodnog udarca ubačeno je nekoliko sitnih predmeta, u 40. i 69. minuti u istom dijelu gledališta bilježimo baklje u gledalištu i u 84. minuti orkestralne uzvike “cigani”.”

Sve u svemu, još jedno ulizičko izvješće uposlenika HNS-a koje precizno oslikava stanje svijesti poslušnika Saveza kojim i dalje nesmetano “drma” samo jedan čovjek – Zdravko Mamić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari