RIJEKA-DINAMO 0:0 Za pobjedu je nedostajalo i malo sreće, no nada i dalje živi!

RIJEKA-DINAMO 0:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka. Utakmica 32. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja 5.500.
Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

RIJEKA – Vargić, Ristovski, Samardžić, Zuta, Lešković, Bradarić, Maleš, Tomasov, Gavranović (Močinić, 58), Matei (Vešović, 67), Bezjak (Balaj, 87).

DINAMO – Eduardo, Taravel, Matel, Schildenfeld, Sigali, Antolić, Machado, Čorić (Šovšić, 73), Fernandes (Pjaca), Henriquez (Rog, 46), Soudani

Rijeka i Dinamo u utakmici koja je vjerojatno odlučila o naslovu prvaka Hrvatske remizirali su 0:0 što odgovara Dinamu koji je ovime vjerojatno obranio naslov prvaka. No što se tiče Bijelih – ovo je jedan od onih remija nakon kojeg si apsolutno svi u bijelom taboru mogu pogledati u oči i reći – “učinili smo sve kako treba”. Nedostajalo je ovoga puta i malo sreće…

Na Rujevici praznik nogometa! Počeli su navijači na Stadion HNK Rijeke stizati puno prije početka utakmice, željni osjetiti atmosferu, ugođaj pravog nogometnog derbija, spektakla koji sobom nosi ne samo nogometno nadmetanje na terenu već i druženje navijača prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Maskote Hrki i Pešekan ispod zapadne tribine zabavljali su gledatelje, „fun shopovi“ radili su punom parom, a posla su itekako imali i šankeri ispod obje tribine. Sretali su se stari znanci, nekoć aktivni igrači, dugogodišnji i oni novi -najmanji simpatizeri Rijeke.

rijeka dinamo 190416

Krenuli su utakmicu treneri – i Kek i Mamić – s nominalno najjačim postavama, bez kalkulacija i krzmanja. Ova je utakmica bila kruna prvenstva za obje momčadi, ona u kojoj se (s 99 posto) odlučivalo o naslovu, i valjalo je „isukati mačeve“ bez previše razmišljanja i kalkuliranja.

rijeka dinamo postave

Kek se odlučio za već „uhodani“ napadački četverac Tomasov-Gavranović-Matei-Bezjak. S druge strane, Modri su krenuli u utakmicu s napadačkim trozupcem od kojeg „boli glava“: Henriquez, Fernandes i Soudani na papiru su bili treneru Mamiću garancija da će se igrati uglavnom na Rijekinoj polovici terena, no od toga u prvih 20 minuta – ništa!

Naprotiv, nakon jedne polušanse Fernandeza već u 2. minuti (pobjegao Ristovskom po krilu) Bijeli su bili ti koji su negdje od 5. do 18. minute boravili uglavnom na polovici Dinama, kreirajući uspjelim kombinacijama i „križanjima“ opasne napade „u valovima“.

Gavranović, Ristovski, Tomasov… kreirali su u tom razdoblju nekoliko vrlo opasnih akcija Bijelih gdje je nedostajao samo onaj „zadnji pas“ ili opasniji udarac da Bijeli poentiraju. U tom razoblju opasno je pucao Bradarić u 15. minuti s nekih 20-tak metara, a u 19. Tomasov nakon nekoliko lažnjaka i „šetnje“ po ivici šesnaesterca u priliku izbacuje Bezjaka koji iskosa s lijeve stane s nekih 13 metara puca pored Edurardova gola.

rijeka dinamo 3

U 30. minuti nova sjajna akcija domaćih – Tomasov i Gavranovič kombiniraju a potonji odličnom loptom pronalazi Ristovskog koji se poput strijele ponovno zabada iza leđa „modre“ obrane, no njegov prizemni ubačaj prema srcu peterca ponovno je presjekao sveprisutni Schildenfeld.

Igra se potom ipak nešto primirila, no i dalje je to bila utakmica koja je debelo odudarala od prosjeka MaxTV Prve lige. Vjerojatno su mnogi gledatelji u tim trenucima pomislili – „da se ovako nadahnuto igralo u Koprivnici, Zaprešiću… gdje bi nam bio kraj. Rijeka bi bila ta koja se u ovom trenutku razmeće s najmanje četiri boda prednosti ispred Dinama…“…

Prva priliku u drugom dijelu imao je Čorić koji u 54. minuti nakon jedne gužve u šesnaestercu Bijelih, u buketu igrača uspijeva snažno pucati „iz koljena“, ali ravno u spremnog Vargića kojeg snažno upućena lopta nije nimalo iznenadila već ju je iz drugog pokušaja sigurno uhvatio. U 58. minuti Machado opasno prijeti s 20 metara no lopta ide tik iznad vratnice Vargićevih vratiju.

U drugom poluvremenu gledali smo ravnopravniju igru, no jednako žustru, požrtvovnu i kombinatornu. Napadi su se izmjenjivali na obje strane terena, no nijedna momčad nije uspjela stvoriti onu “mrtvu” šansu iz koje bi netko od igrača poentirao.

Bijeli su možda najbliže zgoditku bili nakon dva prekida. U 73. minuti nakon kornera Samardžić je, činilo se s tribina, bio nadomak lopti i velikoj gol prilici, no ipak nije uspio stići do prilike za udarac. Samo dvije minute kasnije, nakon slobodnog udarca s nekih 30-tak metara Tomasova, loptu je uspio glavom zahvatiti Bradarić, no lopta je po njegovom udarcu završila visoko iznad vratiju Eduarda.

U 85. minuti krasna situacija za Tomasova koji je dobio loptu u prostor, a onda negdje po ulasku u šesnaesterac s lijeve strane iskosa odlučio okušati svoj udarac – odluka se nije pokazala najboljom, jer je snažno ali neprecizno upućena lopta otišla pored Eduardovih vratiju!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari