REZULTATI HRVATSKOG SINKRO PLIVANJA SVE BOLJI Uspješni nastupi riječkih djevojaka u reprezentaciji Hrvatske

Hrvatska reprezentacija mlađih juniorki u sinkroniziranom plivanju, koju su činile zagrebačke i riječke sinkro plivačice, uspješno je nastupila na Mediterranean Synchronized Swimming Cupu koji je održan od 6. do 9. kolovoza u talijanskoj Ostiji pokraj Rima na bazenu Aquatic Complex talijanske plivačke federacije.

Mediterranean Synchronized Swimming Cup (poznatiji pod starim imenom CO.ME.N. Cup) je najjače svjetsko natjecanje u sinkroniziranom plivanju za ovu dob plivačica (13 do 15 godina). Otvoren je za sve svjetske ekipe. Ove godine na Kupu je nastupilo preko 340 plivačica iz 27 zemalja. Na Kupu su nastupile najjače svjetske ekipe u sinkro plivanju sa svih kontinenata. U svim disciplinama su Ruskinje pokazale svoju dominaciju, a odmah uz njih su Španjolke i Talijanke.

Hrvatska je ove godine nastupila u dvije discipline, duetu i kombiniranim rutinama. Reprezentaciju čine plivačice iz zagrebačkih klubova (Lana Palijan, Hana Manojlović, Lorena Kadić, Karla Došen, Lara Cibenečki, Petra Došen i Anja Garbajs) i pet djevojaka iz Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris (Petra Juranović, Nina Rubeša, Matea Butorac, Magdalena Radovčić i Katja Turković) koje su vrijedno odradile trotjedne pripreme na Bazenima Kantrida.

U disciplini duet (Hana Manojlović, Lana Palijan i rezerva Lorena Kadić) nažalost nisu uspjele ući u finale. Osvojile su odlično 9. mjesto u COMEN grupi (ukupno 20.) s rezultatom 63,2667 pa su u finalu nastupile kao prednatjecateljice.

U disciplini kombinirane rutine naše su djevojke zauzele ukupno 11. mjesto s rezultatom 64,1000. Kombinacija mlađih juniorki nastupila je u sastavu Lana Palijan, Hana Manojlović, Lorena Kadić, Karla Došen, Lara Cibenečki, Petra Juranović, Magdalena Radovčić, Nina Rubeša, Matea Butorac, Katja Turković te Petra Došen i Anja Garbajs kao rezerve.

Izbornica Ana Dapčić, kojoj je ovo bilo prvo veliko natjecanje nakon što je preuzela mlađejuniorsku reprezentaciju, je zadovoljna rezultatom naših djevojaka. ”S obzirom na uvjete u kojima treniramo imamo malo vremena za zajedničke pripreme tako da je ovo za nas odličan rezultat,” rekla je izbornica.

Već slijedeći tjedan Rijeka će ponovo biti domaćin reprezentaciji sinkro plivačica, ovaj puta juniorkama. Izbornica Monica Marinelli 17. kolovoza počinje ciklus priprema juniorske reprezentacije koja će nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu slijedeće godine koje će se održati u lipnju 2016. godine na Bazenima Kantrida. Za sada je pozvano 19 plivačica iz svih hrvatskih klubova od kojih bi izbornica Marinelli trebala izabrati 12 najboljih koje će predstavljati Hrvatsku.

Nakon uspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanu hrvatskih reprezentativki, riječkih plivačica Rebecce Domike i Mije Šestan, rezultati hrvatskog sinkro plivanja su sve bolji tako da u Klubu sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris očekuju nove uspješne nastupe riječkih djevojaka na velikim natjecanjima. (S.R.L./GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari